Anna Rovira ha estat premiada, un any més, com la millor enòloga de l’estat segons Selection Das Genussmagazin. La revista ha distingit l’enòloga del Celler de Capçanes en el seu concurs de vins que l’any passat la va triar com a millor enòloga de tot el món.
Anna Rovira, la millor enòloga d’Espanya
Rovira té 32 anys i en fa cinc que és la responsable tècnica del Celler de Capçanes. I el concurs de vins que organitza considera que tenint en compte la qualitat dels vins que elabora el celler es mereix ser considerada la millor de tot l’estat.
El reconeixement suposa consolidar el seu grau d’exigència com a capitana del celler. Però, no suposa que tot estigui fet. Sempre agrada aquestes valoracions de l’exterior, però vol seguir treballant i creixent com a professional juntament a fer-ho del seu celler.
Vol seguir creixent
A més, la distinció és en clau femenina, i en declaracions al Vadevi, l’enòloga afirma que “voldria ser la millor de tots, d’homes i dones, però encara no estem en aquest punt”. No li agrada parlar de vins femenins o de vins per dones “són adjectius tontos, per mi”. ”
No obstant, no és la primera vegada que la cambrilenca rep un guardó. L’any passat va aconseguir el reconeixement com la millor enòloga del món per la mateixa revista. Des de fa 7 anys treballa en un dels cellers de referència de la DO Montsant com a directora tècnica.
Repeteix premi
Rovira va rebre el premi Jaume Ciurana, un guardó de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili després de ser la millor estudiant dels graduats d’Enologia del curs 2011-2012, amb el millor expedient acadèmic i és qui va fer la millor proposta de projecte professional. El Celler de Capçanes va contractar-la quan encara no havia finalitzat la carrera d’enologia.
Un dels atractius del Celler de Capçanes és el vi kosher, que s’elabora seguint la Llei Jueva, sota la supervisió del Rabinat “Ou” dels Estats Units i de la Federació de Kashrut de Londres, i amb la col·laboració dels Rabins Locals de Jabad Lubavitch de Barcelona.
Vi kosher, distintiu del Celler de Capçanes
Molts especialistes del sector i turistes visiten Capçanes durant l’any per conèixer de primera mà aquest vi i el seu procés d’elaboració. La darrera aportació del Celler de Capçanes a l’exterior va fer a finals de gener.
Mas Donís Old Vines 2015 va aconseguir una medalla d’or al Sakura Award de Japó, un certamen amb segell femení format per dones professionals líders en la indústria vitivinícola. El certamen avalua el vi de tot el món des de la perspectiva de la dona com a nou precedent per a les competicions vinícoles.
Et recomanem:
Rubén Pol i Lucía Viz guanyadors del premi Vila Viniteca