Botifarra fresca amb bolets al forn

Botifarra fresca amb bolets al forn

Un plat complet ben fàcil de preparar

Avui farem botifarra fresca de Casa Fígols amb bolets al forn! Un plat complet ben fàcil de preparar que gaudirem juntament amb un vi negre Sot Lefriec d’Alemany i Corrió! Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 unitat de botifarra catalana fresca de Casa Fígols
  • 200 grams de bolets
  • ½ got de vi blanc
  • 1 raig d’oli oliva
  • 1 mica de sal
  • 1 mica de pebre negre
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branca de romaní

 

Elaboració de la recepta

  1. En una cassola apta per forn disposa la botifarra prèviament salpebrada. Amb una forquilla fes-li unes quantes perforacions. Al seu voltant afegeix els bolets, que hauràs rentat a consciència sota el raig d’aigua de l’aixeta, i també trossejat. Rega tot amb un raig d’oli d’oliva verge extra i introdueix la cassola al forn durant 40 minuts, a 210ºC.
  2. A mitja cocció, és a dir, passats 20 minuts, treu la botifarra catalana de forn. Afegeix el romaní, la fulla de llorer i mig got de vi blanc , i torna la font al forn perquè la botifarra catalana amb bolets acabi de coure.
  3. La botifarra amb bolets al forn ja està llesta. Només falta emplatar-la i decidir la resta de components de menú.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un vi negre Sot Lefriec d’Alemany i Corrió, un vi d’aroma potent, complex, torrat, espècies dolça, roure cremósfruita madura i terrós. En boca és ric, potent i intenstanins madurs i persistent.

Sot Lefriec

Sot Lefriec

Font: Recetasgratis