Cap a finals de febrer, el carrer Castelló i la plaça de l’Església de Vila-sacra s’omplen de parades i estands amb l’objectiu de donar a conèixer la varietat i la qualitat de les cebes i els calçots que es produeixen al municipi.
Fira de la ceba i el calçot de Vila-sacra
A la Fira de la ceba i el calçot, a banda dels productes elaborats amb aquestes hortalisses, com ara pastissos i melmelades, també s’hi poden trobar tot tipus de productes d’alimentació i objectes d’artesania.
A més, al pati del Centre Cívic es pot participar al Concurs de menjar calçots, un dels plats forts de la jornada. Al migdia, a l’interior del mateix Centre, s’hi fa una calçotada popular que cada any acull centenars de persones vingudes d’arreu.
Bona oportunitat
La fira és una bona oportunitat per descobrir el patrimoni monumental de Vila-sacra, com el castell palau de l’Abat, així com l’entorn natural privilegiat de la comarca de l’Alt Empordà.
Així doncs, aprofitant que és l’època dels calçots i les cebes, pot aprofitar per fer turisme gastronòmic en un lloc emblemàtic per la seva arquitectura. Entre els llocs per visitar, pots veure l’Església parroquial de Sant Esteve, romànica del segle XIII i construïda sobre una d’anterior. També pots visitar el Castell de Vila-sacra o Torre de l’Abat, una fortalesa del segle XI.
Descarrega’t aquí el programa d’activitats
El municipi de Vila-sacra
Vila-sacra és un municipi de la comarca de l’Alt Empordà situat a la dreta del riu Manol, en terreny pla empordanès. El nucli urbà és bastant reduït amb cases antigues al voltant de l’església parroquial de Sant Esteve, a poca distància d’ella es troba la Torre de l’Abat, on entre els segles XIV i XV l’abat del monestir de Sant Pere de Rodes es va fer construir un palau gòtic sobre una antiga fortalesa del segle xi. La seva activitat agrícola es complementa amb granges porcines i bovines.
Et recomanem:
Què ens fa engreixar-nos?