Besuc a la sidra

Besuc a la sidra

Una manera ideal de cuinar el besuc

Avui toca peix, sí, sí! Besuc a la sidra Arantast, queda de luxe! I ja que hi som, l’acompanyem amb una sidra Eth Paom d’Arantast.

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 besuc fresc de bona mida
  • 1 tassa de sidra d’Arantast
  • 3 grans d’all
  • 1 ceba petita
  • 1 branca de julivert
  • 1 ½ cullerades de pa ratllat
  • 4 cullerades d’oli d’oliva extra verge
  • Sal a l’gust

 

Elaboració de la recepta

  1. Enfornem el besuc
    • Tallem el besuc en rodanxes gruixudes, el salem i en una l’enfornem en una safata apta per a forn durant 30 minuts amb el forn preescalfat a 180 graus.
  2. Piquem la verdura
    • Pelem i piquem la cena ben petita.
    • Piquem els grans d’all i el julivert picat en un morter.
  3. Ofeguem la ceba
    • En una paella a foc mitjà amb un raig d’oli ofeguem la ceba picada uns 2 minuts fins que es dauri una mica.
  4. Afegim l’all i el julivert
    • Afegim la picada d’all i julivert a la paella i remenem.
  5. Incorporem el pa ratllat i la sidra
    • Incorporem el pa ratllat i la sidra a la paella, cuinem a foc mitjà durant uns 3 minuts i remenem.
  6. Ruixem el besuc amb la salsa
    • Mentre el besuc s’enforna, anem ruixant de tant amb la salsa de sidra que hem fet a la paella rectificant tot al punt de sal.
  7. Servim amb salsa per sobre
    • Traiem el besuc quan estigui llest i servim banyant amb la salsa de sidra restant.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquesta recepta amb una sidra Eth Paom d’Arantast, una sidra elaborada en barrica de castanyer. La sidra més fina i deliciosa. Té un olor molt afruitat i agradable, bon equilibri entre aromes més dolces i una amargor poc dominant. Amb el punt just de CO₂ natural.

Sidra Eth Paom Arantast

Sidra Eth Paom Arantast

Recepta extreta de: https://okdiario.com/recetas/receta-besugo-sidra-4361399