Besuc a la sidra
Una manera ideal de cuinar el besuc
Avui toca peix, sí, sí! Besuc a la sidra, queda de luxe! I ja que hi som, l’acompanyem amb una sidra.
Estàs pensant a fer un esdeveniment i no saps que oferir de menjar? Doncs aquest és un plat perfecte!
Si, d’altra banda, no saps en qui confiar per l’organització de l’esdeveniment, no dubtis a contactar amb ABILE CORPORATE EVENTS!
Ingredients per a la recepta
- 1 besuc fresc de bona mida
- 1 tassa de sidra
- 3 grans d’all
- 1 ceba petita
- 1 branca de julivert
- 1 ½ cullerades de pa ratllat
- 4 cullerades d’oli d’oliva extra verge
- Sal a l’gust
Elaboració de la recepta
- Enfornem el besuc
- Tallem el besuc en rodanxes gruixudes, el salem i en una l’enfornem en una safata apta per a forn durant 30 minuts amb el forn preescalfat a 180 graus.
- Piquem la verdura
- Pelem i piquem la cena ben petita.
- Piquem els grans d’all i el julivert picat en un morter.
- Ofeguem la ceba
- En una paella a foc mitjà amb un raig d’oli ofeguem la ceba picada uns 2 minuts fins que es dauri una mica.
- Afegim l’all i el julivert
- Afegim la picada d’all i julivert a la paella i remenem.
- Incorporem el pa ratllat i la sidra
- Incorporem el pa ratllat i la sidra a la paella, cuinem a foc mitjà durant uns 3 minuts i remenem.
- Ruixem el besuc amb la salsa
- Mentre el besuc s’enforna, anem ruixant de tant amb la salsa de sidra que hem fet a la paella rectificant tot al punt de sal.
- Servim amb salsa per sobre
- Traiem el besuc quan estigui llest i servim banyant amb la salsa de sidra restant.
Maridatge
Podem acompanyar aquesta recepta amb una sidra Eth Paom d’Arantast, una sidra elaborada en barrica de castanyer. La sidra més fina i deliciosa. Té un olor molt afruitat i agradable, bon equilibri entre aromes més dolces i una amargor poc dominant. Amb el punt just de CO₂ natural.
Sidra Eth Paom Arantast
Recepta extreta de: https://okdiario.com/recetas/receta-besugo-sidra-4361399
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!