Què no faríem pels nostres amics, oi? Hem compartit tantes coses, tantes històries. Són tants anys d’aventures, mare meva. Buf, els amics. Són part de la teva vida. No els canviaries per res. Per res, menys per un plat de préssecs amb vi, és clar.
Què em cal tenir per fer la recepta;
- Evidentment, préssecs
- Una ampolla de vi negre de Canals & Munné
- 100 grams de sucre
Fer préssecs amb vi no pot ser més fàcil
- Aconsegueix uns bons préssecs: Això sí, no et despistis perquè si no comptes amb una matèria prima, aquesta recepta no és tan espectacular com hauria de ser! Uns bons préssecs de la nostra terra, d’aquells que fan tant bona olor que no saps si menjar-te’ls o refregar-te’ls pel coll no poden faltar. Per cert, compta amb un parell per persona, ben bé.
- Renta els préssecs, i talla’ls a trossos. És bastant coneguda la disputa entre la gent que adora la pell dels préssecs i la qui la detesta. I això sense entrar en els pobres que els fa al·lèrgia, que no són pocs! Sabent això i tenint la mà per decidir, prepara’ls i reserva’ls en un recipient ben gros.
- Cobreix-los amb sucre: Efectivament aquesta recepta és una màquina de sucre, així que compte amb els qui us n’heu de controlar la mesura. Reparteix-lo bé, que quedi ben homogeni.
L’hora del vi
- Seguidament, el vi: És l’hora de crear una piscina de vi on els nostres préssecs s’hi puguin banyar (qui ho hagués dit, essent la recepta de préssecs amb vi, oi?). No cal que gastis la millor ampolla del teu celler (de debò, no sigui bèstia!), però tampoc hi posis segons què. Ja saps de fet que nosaltres sempre te’n recomanem algun d’ideal per a cada cas.
- Tres dies macerant, i cap dins. Esperem que no te’ls volguessis menjar avui, perquè hauràs de tenir aquest recipient dos o tres dies a la nevera, abans. L’únic que vol, això sí, és que ho remenis una mica cada vuit o deu hores. Creu-nos que tan bo com és, no és massa esforç pel que compensa.
Pel maridatge, us proposem un vi negre jove.
Algun dia ens agradaria conèixer a la persona que va dedicar a fer receptes de fruites amb vi. Ben bé que tenia una intenció clara, eh, perquè mira que en va fer una bona ristra…!
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!