La llaminera de porc amb mel i cervesa sí que és un trident i no allò que tenia el Barça. Per això, aprèn a fer una recepta econòmica i, si ens ho permeteu, llaminera com poques.
Ingredients necessaris per fer llaminera de porc amb mel i cervesa;
- 50 grams de mel d’Alemany 1879
- Dues pomes
- Una cervesa Cerveses Artesanes Bripau
- Una llonza de porc Cal Vivet – carns
- Sal i pebre
Va, que una llaminera no es fa sola:
- Prepara la peça de porc: Com sempre et diuen al gimnàs, “ha arribat l’hora de treure greixos!”. En aquest cas, per sort, podràs fer-ho sense suar. Deixa-la ben maca, i enrossiu-la en una paella, una vegada salpebrada.
- Fora el porc, endavant la mel. Deixa la peça de carn descansar de la torrada en una safata, i incorpora a la paella que utilitzaves la mel. S’ha de desfer, però no volem fer-la servir per fer-hi un ou ferrat, així que compte amb la temperatura del foc.
- Posa-hi la cervesa: Sempre dol perdre una cervesa per cuinar, però valdrà la pena, ja ho veuràs. A més, en només poques voltes començarà a reduir, i serà llavors quan veuràs que agafa textura de salsa, i et passarà el disgust.
L’hora de la carn
- Que torni la carn! Incorpora-la, baixa el foc, i vés-la mullant amb la salseta. Paciència i bons aliments, mai millor dit.
- Daura làmines de poma. Agafa una paella (una altra!), i dóna un toc de calor a les làmines de poma. Aquestes, un cop fetes, aniran directes al plat de servir.
- Emplata la recepta. Ja has posat la poma, així que ja només et queda tallar la carn, cobrir amb la salsa i dir ben alt que ja has fet amb èxit la teva primera llaminera de porc amb mel i cervesa.
Ho maridarem amb una cervesa de Cerveses Artesanes Bripau.
Recorda quan compris els ingredients per a fer aquesta recepta a no escatimar en cerveses. Per això, diem perquè surt realment bona, i quan vulguis brindar pel dia en què El Gourmet Català et va ensenyar a fer-la, no sabràs pas com fer-t’ho.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!