La recepta de pollastre al cava és una les més buscades dins del culinari català. El pollastre és un producte català de proximitat, i cuinar-lo junt amb una de les joies de la gastronomia catalana és tot un regal pel paladar.

Ingredients necessaris per cuinar la recepta de pollastre al cava:
- 1 Pollastre tallat Consell Regulador de la IGP Pollastre i Capó del Prat
- 1 Ampolla de cava Brut català Jaume Grau i Grau Brut Reserva
- 2 cebes
- 1 cabeça d’alls
- ½ safata de xampinyons
- Un xic de crema de llet (o farina)
- Un bon oli d’oliva Molí del Pau – olis
- Sal, pebre, unes fulles de llorer i nou moscada
Cuinar pollastre és facilíssim
- Comprem bons ingredients: Com sempre t’expliquem a El Gourmet Català és important que treballis amb bon producte català, i com que tant en aviram com en espumosos som uns autèntics cracs, hi incidirem més que mai. Tingues-ho en compte a l’hora de proveir-te!
- Salpebrem el pollastre: Comença per salpebrar el pollastre i posa la cassola a foc a mitja potència amb un bon raig d‘oli d’oliva al mig i un parell de fulles de llorer.
- Enrossim el pollastre: Posa el pollastre tallat a enrossir, a foc lent, durant una bona estona. Si pots demanar-lo tallat quan el compris, tot això que t’estalvies. Per cert, no t’oblidis de posar-hi la tapa, i de posar-hi paciència. I compte, no s’hi val a encetar el cava per passar l’estona, que el necessitarem d’aquí un moment!
- Afegim les verdures: Quan fem receptes amb pollastre, és habitual que després d’enrossir la carn, retirem el producte de la cassola, però avui no ho farem així. En comptes d’això hi posarem, aprofitant aquest oli tan gustós que ha quedat, les cebes tallades xiques, la cabeça d’alls, i passats un parell de minuts, els xampinyons.
L’hora del cava
- Afegim el cava: Arriba el segon producte català estrella del dia: el cava brut. A Catalunya tenim molts caves catalans meravellosos, tot i que avui no caldrà que et rasquis la butxaca en excés. Ja ens deixarem el salari en cava fi un altre dia! Obre l’ampolla, i cobreix tot el que jau dins de l’olla. Sense por. Si t’en sobra, ara sí, t’en pots fer una copeta. I si dóna per a més, convida’ns!
- Una hora de cocció: Ara hem de tornar a posar la tapa i prendre consciència que vol força estona. Si una cosa has d’aprendre de les receptes de cuina catalana, és que la paciència és clau per aconseguir receptes gustoses. Deixa’l el foc a molt poca potència i aprofita l’estona per llegir algun dels nostres posts, perquè de fet, una hora de cocció no ens la traurà ningú.
- Afegim crema de llet: Per acabar, l’últim pas per tenir llesta la nostra recepta de pollastre al cava serà, ara que ja gairebé no queda cava a la cassola, afegir un raig de crema de llet ben lligada, un polsim de nou moscada… i cinc minuts de repòs.
Pel maridatge, proposem el cava Jaume Grau i Grau Brut Reserva que acompanyarà la carn, com l’anell al dit.

Una recepta catalana fàcil de fer, econòmica i boníssima que no només et fa quedar com un rei, sinó que és una excusa perfecta perquè mai et falti una caixa de cava català al rebost de casa.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!