musclos-amb-vinagreta

 

Una delicia de mar per un bon aperitu

Ingredients de la recepta (Per a 4 persones)

  • 1 Kg. de musclos de roca de J.Prats Muscleres
  • 1/2 Ceba
  • 1/2 Pebrot vermell
  • 1/2 Pebrot verd
  • 2 Fulles de llorer
  • Mig got de vi blanc
  • 2 Tomàquets petits
  • 3 Cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
  • 1 Cullerada sopera de vinagre de Xerès
  • Pebre negre en gra
  • Julivert picat i sal (al gust)

 

Elaboració de la recepta

Preparació dels musclos:

  1. Rentem i escorrem molt bé els musclos amb aigua freda.
  2. Posem a escalfar mig got d’aigua a una cassola gran i quan l’aigua comenci a bullir afegim una fulla de llorer i a continuació els musclos.
  3. Afegim un raig de vi blanc, uns grans de pebre negre i una mica de sal.
  4. Els deixem coent 3 minuts i quan estiguin tots oberts els retirem amb una escumadora. Deixem refredar i reservem en un plat. L’aigua de la cocció la colem i deixem en un got.
  5. Traiem la mitja closca buida dels musclos i els guardem.

Preparació de la vinagreta i presentació final:

  1. Rentem tots els vegetals i els assequem. Pelem la ceba i els tomàquets. Piquem tots els ingredients molt menuts, han de quedar molt fins. Barregem tot en un bol i afegim una mica de julivert picat i sal al gust.
  2. Per fer la vinagreta, agafem un got i afegim una mica de sal i el pebre negre acabat de moldre. Introduïm l’oli d’oliva verge extra i el vinagre. Finalment remenem enèrgicament amb una forquilla fins que quedi lligat. Reservem abans de barrejar.
  3. Afagim la vinagreta al bol amb les hortalisses, barregem molt bé.
  4. Posem als musclos , la picada a la vinagreta que tenim reservada.

 

Maridatge

Aquest plat es pot acompanyar amb el Blanc 2014 de Vinyes de l’Albà,  ideal per aperitius, peix, marisc, sopas, paellas, pastas y carns blanques. Es caracteritza per ser un vi amb una gran aroma floral, notes d’herbes i poma. A la boca us portará un sabor molt fresc i una bona acidesa.

 

blanc

 

Recepta extreta per Jordi Garcia Miguel http://www.receptes.cat/
Imatge extreta de: https://elracodeladelfi.wordpress.com