Chuletas de cerdo adobadas

 

Un tros de carn ideal pels amants de cafè

Ingredients de la recepta (Per a 6 persones)

  • 2 peces de Xile ”Guajillo” (pebrot) 
  • 1 peça de tomàquet
  • Sal al gust
  • 1 cullerada de mantega de porc
  • 1/2 tassa de cacao en pols
  • 1 cullerada de cafè mòlt de Cafès Pont
  • 1 dent d’all
  • 2 peces de Xile ”Pasilla” (pebrot) 
  • 50 grams de sucre moreno granulat
  • 6 peces de costella de porc
  • 1 ampolla de vi negre
  • Pebre negre mòlt al gust
  • 1 tassa d’aigua
  • 1/4 peça de ceba blanca
  • Oli d’oliva al gust

 

Elaboració de la recepta

  1. Començarem a  preparar el cafè, per fer-ho hem d’ escalfar l’aigua en una olla, agregar l’aigua calenta a una premsa francesa amb el cafè, deixar reposar 3 minuts, aixafar la palanca i reservar.
  2. Retirem les llavors interiors dels bitxos.
  3. Tallarem el tomàquet en 4 parts.
  4. Col·locarem en una cassola la mantega de porc, els tomàquets, la ceba, l’all, els bitxos i el sucre moreno ratllat. Sofregir durant 5 minuts, remenant constantment.
  5. Agreguem el cacao en pols i el cafè preparat i barregem bé.
  6. Deixar bullir durant 10 minuts, si és necessari, agregar una mica d’aigua. Deixar refredar una mica i liquar.
  7. Afegim sal i pebre al gust i deixar bullir uns minuts més fins que espesseixi.
  8. Salpebrar les costelles, sofregir un minut de cada costat en un paella amb oli fins que es vegin cuites.
  9. Servir les costelles banyades amb el mole de cafè i cacau i acompanyades amb puré de papa i una copa de vi negre.

 

Maridatge

Us recomanem acompanyar-ho amb un  Xabec 2012 de CELLER MALONDRO, un vi amb una combinació de les varietats autòctones, que aporten a aquest vi una elegància i personalitat ideals per combinar amb plats regionals.

xabec 2012

 

Recepta extreta de: http://cocinaycomparte.com/