xili amb carn

 

Altres formes de cuinar carn

Aquesta recepta la trobareu al Restaurant La Serra

Ingredients de la recepta

  • Bacon
  • Especies (pebre roig, ceba, comí, pebre negre, coriandre, caiena, canyella)
  • Una cullerada de sucre moreno
  • 1 Bitxo fresc
  • 1 culleradeta de canyella mòlta
  • 1 ceba gran picada (300 g)
  • 3 dents d’all picats
  • Pebrots vermell o verd
  • Fesòls vermells en conserva
  • 800 g de carn picada mixta (vedella + porc)
  • 120 ml de vi negre de Celler Ronadelles
  • 800 g de tomaca triturada
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Mantega

 

Elaboració de la recepta

  1. Saltejar trossos de bacon amb mantega.
  2. Afegir-hi una barreja d’espècies en pols (coriandre, caiena, pebre vermell dolç i picant, sucre moreno i bitxo fresc) i saltejar durant 2-3 minuts.
  3. Afegir pebrot verd o vermell tallat finet, una ceba i uns alls.
  4. Afegir la carn picada mixta (porc i vedella) salpebrada.
  5. Saltejar i cobrir amb vi negre. Que faci xup-xup 10-15 minuts.
  6. Afegir tomàquet natural triturat i fesols vermells cuits.
  7. Per acabar ho podem acompanyar amb arròs basmati, patata al caliu o nachos.

 

Maridatge

Acompanyarem aquest plat amb un Petit negre de Joanne Coxamb un color grana intens, que recorda la confitura de groselles negres, amb un fons suau i torrat procedent de l’envelliment en barriques. La seva olor recorda aromes a galetes dolces, confitures de fruites negres i fins i tot un rerefons a vainilla i encens. Presenta un excel·lent “bouqué” d’estil modern i elegant. És amable i equilibrat i presenta un final suau i agradable al paladar.

 

petit negre

 

Recepta d’elaboració pròpia del Restaurant La Serra