Altres formes de cuinar carn
Aquesta recepta la trobareu al Restaurant La Serra
Ingredients de la recepta
- Bacon
- Especies (pebre roig, ceba, comí, pebre negre, coriandre, caiena, canyella)
- Una cullerada de sucre moreno
- 1 Bitxo fresc
- 1 culleradeta de canyella mòlta
- 1 ceba gran picada (300 g)
- 3 dents d’all picats
- Pebrots vermell o verd
- Fesòls vermells en conserva
- 800 g de carn picada mixta (vedella + porc)
- 120 ml de vi negre de Celler Ronadelles
- 800 g de tomaca triturada
- Oli d’oliva
- Sal
- Mantega
Elaboració de la recepta
- Saltejar trossos de bacon amb mantega.
- Afegir-hi una barreja d’espècies en pols (coriandre, caiena, pebre vermell dolç i picant, sucre moreno i bitxo fresc) i saltejar durant 2-3 minuts.
- Afegir pebrot verd o vermell tallat finet, una ceba i uns alls.
- Afegir la carn picada mixta (porc i vedella) salpebrada.
- Saltejar i cobrir amb vi negre. Que faci xup-xup 10-15 minuts.
- Afegir tomàquet natural triturat i fesols vermells cuits.
- Per acabar ho podem acompanyar amb arròs basmati, patata al caliu o nachos.
Maridatge
Acompanyarem aquest plat amb un Petit negre de Joanne Cox, amb un color grana intens, que recorda la confitura de groselles negres, amb un fons suau i torrat procedent de l’envelliment en barriques. La seva olor recorda aromes a galetes dolces, confitures de fruites negres i fins i tot un rerefons a vainilla i encens. Presenta un excel·lent “bouqué” d’estil modern i elegant. És amable i equilibrat i presenta un final suau i agradable al paladar.
Recepta d’elaboració pròpia del Restaurant La Serra