Humus

 

Una delícia per fer un bon aperitiu

Ingredients de la recepta

Per l’Hummus

  • 500 g de cigró ben cuit
  • 2 cullerades de tahina blanca i sense sal (crema de sèsam sense torrar)
  • ¼ de culleradeta de comí en pols
  • 1 cullerada rasa de pasta d’umeboshi
  • 1 cullerada d’oli de sèsam
  • El suc d’una llimona i la ratlladura de la pell
  • 200 ml del líquid de cocció o aigua

El podeu comprar ja elaborat artesanalment a ZimZum

Presentació

  • Crackers o torradetes fines d’espelta integral
  • Fulles de ruca

 

Elaboració de la recepta (Per a 6-8 persones)

    1. Per fer l’hummus, tritureu els cigrons amb la resta d’ingredients fins que en quedi un paté granulós i de consistència cremosa.
    2. Col·loqueu les torradetes d’espelta sobre una safata i cobriu-les amb una cullerada d’hummus.
    3. Guarniu-les amb ratlladura fina de llimona i fulles de ruca.

 

Maridatge

Us recomanem acompanyar-ho amb  Bohemic de HoPe artesana, una cervesa d’alta fermentació i amb una escuma densa i persistent, amb un sabor a llúpol amb matisos florals i una amargor moderat i persistent.

hope artesana

 

Recepta extreta de: http://www.etselquemenges.cat/