Una deliciosa recepta amb accent balear
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 4 peus de porc xapats de Porc de Palou
- 4 filets de cap de llom de porc de Porc de Palou
- 100 g de sobrassada
- 2 botifarrons
- 4 fulles de col
- 1 ceba
- 2 alls
- 20 g de panses
- 20 g de pinyons torrats
- 200 ml de vi blanc
- Brou de cocció dels peus
- 100 g de popa de tomàtiga
- 1 bolic de farigola i llorer
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Elaboració de la recepta
- Bulliu els peus de porc.
- Desosseu i reserveu el brou de la cocció
- Sofregiu els filets de porc i reserveu-los
- Escaldeu les fulles de col en aigua bullint i refredeu-les
- Poseu en cada fulla de col mig peu bullit i desossat, un filet de porc i 2 rodanxes de botifarró
- Emboliqueu-los amb la col
- Poseu-los en una greixonera
- En una paella, sofregiu l’all picat, al costat de les panses i pinyons
- Afegiu-hi la ceba i daureu-la
- Afegiu-hi la sobrassada i el tomàquet i sofregiu-los
- Mulleu-ho amb el vi i deixeu-ho reduir
- Afegiu el brou al costat del bolic de farigola
- Bolqueu el brou sobre els peus embolicats en col i deixeu-los coure uns 30 minuts i rectifiqueu-los de sal
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Unua del Celler Mas Garcia Muret, un vi de color cirera picota amb ribet violaci. Aromes de fruita madura i especies dolços, roure cremós i balsàmic, destacant la regalèssia natural i els fruits vermells de bosc. En boca es saborós i de gust persistent, torrat i amb uns tanins madurs.
Recepta extreta de: http://ib3tv.com/llom-i-peus-de-porc-amb-col.html