llom-peus-porc-col

Una deliciosa recepta amb accent balear

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 4 peus de porc xapats de Porc de Palou
  • 4 filets de cap de llom de porc de Porc de Palou
  • 100 g de sobrassada
  • 2 botifarrons
  • 4 fulles de col
  • 1 ceba
  • 2 alls
  • 20 g de panses
  • 20 g de pinyons torrats
  • 200 ml de vi blanc
  • Brou de cocció dels peus
  • 100 g de popa de tomàtiga
  • 1 bolic de farigola i llorer
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Bulliu els peus de porc.
  2. Desosseu i reserveu el brou de la cocció
  3. Sofregiu els filets de porc i reserveu-los
  4. Escaldeu les fulles de col en aigua bullint i refredeu-les
  5. Poseu en cada fulla de col mig peu bullit i desossat, un filet de porc i 2 rodanxes de botifarró
  6. Emboliqueu-los amb la col
  7. Poseu-los en una greixonera
  8. En una paella, sofregiu l’all picat, al costat de les panses i pinyons
  9. Afegiu-hi la ceba i daureu-la
  10. Afegiu-hi la sobrassada i el tomàquet i sofregiu-los
  11. Mulleu-ho amb el vi i deixeu-ho reduir
  12. Afegiu el brou al costat del bolic de farigola
  13. Bolqueu el brou sobre els peus embolicats en col i deixeu-los coure uns 30 minuts i rectifiqueu-los de sal

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Unua del Celler Mas Garcia Muret, un vi de color cirera picota amb ribet violaci. Aromes de fruita madura i especies dolços, roure cremós i balsàmic, destacant la regalèssia natural i els fruits vermells de bosc. En boca es saborós i de gust persistent, torrat i amb uns tanins madurs.

unua-mas-garcia-muret

Recepta extreta de: http://ib3tv.com/llom-i-peus-de-porc-amb-col.html