risotto_alberginia_mel

Salat i dolç es combinen per fer un plat de luxe

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • 2 albergínies eco de Cal Valls
  • Mel de Mas Buret
  • 180 g d’arròs
  • Mitja ceba
  • Brou de verdures
  • Romaní
  • Parmesà ratllat
  • Mantega
  • Oli, sal i pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Rentem les albergínies i les obrim per la meitat. Fem uns talls sobre la polpa i les coem 40 minuts al forn preescalfat a 180º.
  2. Deixem que es refredin i en traiem la carn, la tallem a daus, i en reservem la pell per servir.
  3. En una cassola amb una mica d’oli sofregim la ceba. Quan sigui transparent hi afegim la polpa d’albergínia i ho daurem.
  4. Hi posem l’arròs (com que el nostre era integral, l’hem tingut tres hores en aigua calenta amb una culleradeta de bicarbonat), hi donem unes voltes i comencem a afegir-hi el brou a poc a poc. Com que es tracta d’un risotto hem d’anar-lo posant en quantitats petites, i a mesura que l’arròs el vagi absorvint, tornant-n’hi a posar més.
  5. Courem l’arròs segons les instruccions del mateix, en el nostre cas són uns 40 minuts doncs és integral. A l’últim moment hi posem unes fulles de romaní fresc trossejades, així com parmesà ratllat al gust i un tros de mantega.
  6. Per presentar-ho farcim les pells d’albergínies amb el risotto, hi posem parmesà per sobre i ho gratinem al forn fins que comenci a daurar-se.
  7. Servim amb un fil de mel per sobre.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb una sidra selecció de varietats principalment de la Val d’Aran d’Arantast, una sidra elaborada en barrica de castanyer. La sidra més fina i deliciosa. Té un olor molt afruitat i agradable, bon equilibri entre aromes més dolces i una amargor poc dominant. Amb el punt just de CO₂ natural.

sidra-arantast

Recepta extreta de: https://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2013/11/03/risotto-dalberginia-amb-mel/