Porc i préssec, una combinació que heu de tastar
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 800 gr. de llom de porc (en 1 peça) de Carns Trias
- 2 préssecs d’Ordal de Cal Pau Jan
- 2 grans d’all
- Farina i ou batut (per arrebossar)
- 1/4 l. de cervesa
- 1/2 got de nata líquida
- Una cullerada de salsa anglesa
- Oli d’oliva
- sal
- 15-20 grans de pebre verd
- Julivert (per decorar)
Elaboració de la recepta
- Enganxa un cop als alls sense pelar i daura’ls en una cassola amb un raig d’oli. Pica el pebre verd fins que quedi polseta. Salpebra el llom i daura’l a la cassola pels dos costats.
- Retira la meitat d’oli de la cassola i aboca la cervesa. Deixa bullir durant 10-12 minuts. Dóna-li voltes perquè es cuini per tots els costats.
- Aboca la nata líquida i la salsa anglesa. Col·loca la tapa i cuina 10 minuts més per les dues bandes. Talla el llom en 4 porcions i reserva.
- Pela els préssecs, talla trossos grans i passa’ls per farina i ou batut. Fregeix-los en una paella amb oli bullent. Escorre’ls en un plat amb paper absorbent per eliminar l’excés d’oli i parteix-los per la meitat. Serveix una ració de llom, salsa-per sobre i acompanya el plat amb uns trossos de préssec. Decora amb una branqueta de julivert.
Consell
L’olor dels préssecs ha de ser suau, aromàtic i afruitat. Un cop comprats, és convenient mantenir els fruits que no estiguin madurs del tot a temperatura ambient fins que madurin. Si se’ls guarda a la nevera ja madurs, s’han de conservar separats d’altres fruites.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Bru de Verdú 2013 del Celler Cercavins, un vi negre de color roig cirera picota de ribet morat, potent llàgrima tintada i densa de caiguda lenta. Aromes franques varietals i secundaris (mora, pruna negra en licor i derivades de la criança en bota on apareixen notes de fruits secs torrats (ametlla), torrefactes (xocolata negra, carbó) i especiades (nou moscada) i final vegetal (molsa, terra mullada). Record varietal, i matisat per la criança (torrat, especiat, balsàmic) i nota de caramel cremat, de post gust potent i llarg, i final de record terròs.

Recepta extreta de: http://www.hogarmania.com/cocina/recetas/carnes/200810/lomo-cerdo-melocoton-rebozado-3618.html
