Benvinguts/des gourmets, avui us portem les llenties guisades amb xoriço.
Les llenties de sempre, més bones que mai
Ingredients per a la recepta
- Si ho prefereixes, pots comprar el plat ja elaborat de manera casolana i seguint aquesta recepta a Cuinats Jotri
- 400g llenties seques
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba gran o dues petites
- 1 cabeça d’alls
- 3 fulles de llorer
- 1 os de pernil
- 1 tros de vedella
- 1 tros de xoriço
- 1 tros cansalada o greix de pernil
- 1 rama de farigola
- Pebre vermell dolç
VARIANTS:
– Si no us agrada trobar la fulla del romaní/farigola podeu fer un farcellet lligat amb corda
– Es pot fer amb llenties ja cuites, que s’afegiràn al guisadet durant els últims 20 minuts de cocció
Elaboració de la recepta
- El dia abans les posarem en remull en abundant aigua.
- Podeu posar bicarbonat o no. Una culleradeta… i a reposar 12-24 hores.
- A l’endemà s’hauran hidratat i ja estaran llestes per cuinar.
- Però també és cert que molta gent no les posa en remull i les fa directament. Això sí, s’han de rentar molt bé.
- Les podem rentar una vegada més.
- Ara preparem la resta d’ingredients.
- Ho podem posar tot junt en fred… dins l’olla… o daurar una mica la cansalada i les herbes, per extreure’n tot l’aroma.
- Hi afegim la carn, el xoriço, el pebre vermell dolç i li donem unes voltes, durant uns 5 minuts.
- Ara incorporem ja les llenties, ben escorregudes.
- Ho remenem una mica i ho cobrim tot amb aigua.
- Una mica de sal i ho tapem. Ho deixem coure durant uns 45-55 minuts.
- De tant en tant ho remeneu, ho tasteu de sal, vigileu que no falti aigua… i comproveu si la carn és cuita.
- Un cop fetes, es poden servir immediatament.
Maridatge de les llenties
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Jaume Grau i Grau Cent·Kat Rosat de Vins Grau, un vi sorprenent, cruixent en boca degut a les bombolles fines que floten junt amb la tonalitat de pell de ceba de vi.
Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2013/02/llenties-amb-xorico_10.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!