El conill rostit al forn amb fruits secs és un plat molt català. De fet, la seva cocció és una tècnica molt emprada entre la cuina catalana. A mes, la carn de conill es caracteritza per ser baixa en greix i, per tant, forma part d’una dieta sana i equilibrada, com a substituta de qualsevol altra carn per a menjar.
El conill rostit al forn, de la terra
Per això, si voleu aconseguir un plat de gran sabor, de baix greix i a casa, us presentem la recepta de Bonplat de conill rostit al forn amb fruits secs.
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 1 Conill d’Euroconills
- 1 Canó de canyella
- Fruits secs variats (pinyons, avellanes, panses, anous…) de Mas d’en Nogués
- Conyac
- Oli, sal i pebre
Elaboració del plat
- Preescalfarem el forn a 220º.
- Tallarem el conill en 4 quarts de dalt baix i pel mig i el salpebrarem.
- En una plàtera pel forn posarem oli, el conill, la canyella, un bon raig de conyac i 1/2 got d’aigua, el taparem amb paper d’alumini i el deixarem coure durant una hora i quart.
- Controlarem si és tou i hi afegirem els fruits secs, continuarem la cocció 15 minuts més, retirarem el paper d’alumini i deixarem que cogui uns quants minuts més fins que quedi una mica daurat.
El vi robí perfecte per acompanyar el conill rostit al forn
Abans de posar el plat a taula, cal decidir el vi. Així mateix, cal apostar per un vi negre per maridar bé l’àpat. Per tant, podeu acompanyar aquest plat amb un Cupatge Merlot · Ull de Llebre de Cuscó Berga, un vi de color robí, amb aroma de fruites vermelles madures, com les mores o cireres. De gust suau equilibrat i ric. Fresc afruitat i final llarg untuós i vellutat.