Una combinació guanyadora
Ingredients per a la recepta
PER A LES GAMBES
- 300 gr. de gambes pelades (mitjanes o grans)
- 25 gr. de llavors de sèsam
- 10 g. de maizena
- 15 gr. de fècula de patata (o 20 gr. de maizena si no tens fècula)
- Sal al gust
- Oli de gira-sol (per fregir)
PER A LA SALSA
- 180 ml. de suc de taronja
- 50 ml. de vi de Xerès sec
- 30 ml. de salsa de soja
- 2 tsp. (Culleradetes) de sucre bru
Elaboració de la recepta
PER PREPARAR LES GAMBES
- En un bol mitjà, barreja l’ou, la maizena, la fècula, la sal i el sèsam. No cal que ho bates molt, simplement assegura’t que tot queda ben barrejat.
- Barreja d’ou, sèsam, maizena i fècula.
- Bolca les gambes sobre la barreja anterior i barreja-ho tot bé.
- En una paella àmplia, s’escalfa a foc mitjà-alt (intensitat 7 vitroceràmica) una mica d’oli de gira-sol, el just perquè la base quedi coberta.
- Quan l’oli estigui calent però no fumejant, amb unes pinces de cuina veu col·locant les gambes a la paella. Procura que no es toquin molt, o s’enganxaran entre elles (si es peguen només per les puntes, després es poden separar).
- Fregiu les gambes.
- Cuina les gambes 1 o 2 minuts per cada cara. És important que l’arrebossat no se’t cremi, perquè després utilitzarem la mateixa paella per a la salsa i si queden restes d’arrebossat cremat, poden amargar la salsa.
- Un cop cuinades totes les gambes, reserva-les en un plat mentre cuines la salsa.
- Gambes lleugerament arrebossades i fregides.
PER PREPARAR LA SALSA
- A la mateixa paella on has cuinat les gambes, aboca el suc de taronja, el vi de Jerez, el sucre i la salsa de soja.
- Puja a foc alt, i deixa que la salsa bulli fins que es redueixi, remenant ocasionalment, durant 6 minuts. No hauria d’arribar a espessir del tot, això succeirà en refredar.
PER SERVIR
- Quan la salsa s’hagi reduït, retorna les gambes a la paella amb cura, i per barrejar-ho tot, salta el contingut de la paella amb suavitat perquè el arrebossat no es desfaci. Serveix acompanyat d’arròs blanc.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Blanc Prínceps Muscat de CANALS & MUNNÉ

Recepta extreta de: http://abuenhambre.com/entradas/receta-gambas-con-naranja-y-sesamo/