recepta-gourmet-conill-cassola-vermut

Un plat tendre i gustós

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • mig conill d’Euroconills
  • vermut Terrània Essential
  • pastanaga
  • ceba
  • alls
  • pebre negre i sal
  • prunes sense pinyol
  • fulles de llorer
  • brou de pollastre o d’au
  • per la picada: pa torrat, all, julivert, avellanes, sal

 

Elaboració de la recepta

  1. El que fem primer és enrossir amb oli el conill, prèviament salpebrat, en una cassola gruixuda.
  2. Mentrestant, hem posat a hidratar les prunes amb el vermut vermell. A continuació, tallem la ceba i l’all.
  3. Posem a coure la ceba a la mateixa cassola on hem enrossit el conill. A continuació, hi afegim la pastanaga, pelada i tallada a rodanxes. També incorporem l’all, ja tallat. I encara hi afegim un parell de fulles de llorer.
  4. Ho deixem coure, tot plegat, durant uns 10-12 minuts. Seguidament, tornem a incorporar el conill a la cassola, afegim les prunes amb el vermut, ho reguem tot amb una mica de brou de pollastre que tinguem i tapem la cassola.
  5. Ho deixem coure una mitja hora. Passat aquest temps, incorporem la picada.
  6. Ho coem cinc minuts més i apaguem el foc. Ja ho tindrem llest per servir. Si ho preferim més gustós, ho deixem reposar un dia i ens ho mengem l’endemà. Bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Josep Foraster Selecció del Mas Foraster, un vi negre de color cirera picota molt fosca, amb ribet amb lleugers tons granats que denoten el seu envelliment.Profunda aroma a fruita vermella i fruits del bosc, fusionats amb notes torrades de la criança i notes especiades, que li aporten gran complexitat. Intens, rodó, amb una gran complexitat i amb una estructura harmònica i elegant.

vi-negre-josep-foraster-seleccio-mas-foraster

Recepta extreta de: http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2015/04/conill-la-cassola-amb-vermut.html