vedella-murgoles

Una carn molt tendra i una salsa per sucar-hi pa fins acabar-la

 

Ingredients per a la recepta

  • 12 talls de carn de vedella (jarret) ECO del Pedraforca
  • 20gr de farina
  • 1 ceba de Figueres grossa
  • 2 tomàquets madurs
  • 50 grs de rabassoles
  • 50 ml de licor
  • 2 grans d’all
  • 10 grs d’avellanes torrades
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre
  • Suc de tòfona

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer netejarem la carn de greixos (si de mi fos, no posaria gens de greix!!!), la salpebrem i l’enfarinem. I de passada posarem les múrgoles a hidratar.
  2. En una cassola i amb oli ben calent, fregir fins que quedin ben rossos els talls de carn i reservar-los.
  3. En el mateix oli tirar la ceba tallada ben petita, i el gra d’all durant un 30 minuts, afegir el licor… un orujo d’herbes (ideal per a sofregits!).
  4. Afegir els tomàquets ratllats i sofregir 10 minuts més.
  5. Tirar-hi les rabassoles, salpebrar i deixar-ho cinc minuts.
  6. Posar-hi la carn, cobrir amb l’aigua calenta fins a cobrir-ho, una part serà l’aigua d’haver hidratat les múrgoles o rabassoles, i l’altra part amb suc de tòfona, tapar la cassola i deixar-ho a foc lent, uns 60 minuts.
  7. Afegir les avellanes (poden ser ametlles!) picades amb una mica d’all escalivat, i deixar-ho cinc minuts més.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Tempus d’Altavins, un vi negre que en boca és amable i carnós, amb un bon nivell d’acidesa que contraresta la calidesa de l’alcohol i tanins agradables. Final llarg i persistent.

tempus-vi-negre-altavins

Recepta extreta de: http://www.padenous.com/2011/12/fricando-amb-murgoles-o-rabassoles.html