recepta-gourmet-rubik-mel-mato

Us farà pensar… que està massa bo!

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

 

Elaboració de la recepta

  1. El dia abans fem la gelatina:
  2. Primer de tot agafem un recipient amb aigua freda i hi posem les fulles de gelatina perquè s’estovin. Després posem la mel i l’aigua en un cassó al foc, remenem i esperem que arranqui una miqueta el bull.
  3. Afegim les fulles de gelatina (sense l’aigua), remenem (es dissoldran de seguida) i parem el foc. Aboquem la barreja en un recipient amb tapa, que sigui pla i de forma rectangular. Ho posem a la nevera fins l’endemà.
  4. Per muntar-lo:
  5. Primer fem els dauets de gelatina, en necessitarem 13 per cada cub.
  6. Després fem els dauets de mató, de manera que ens quedin més o menys com els de gelatina; en necessitarem 14 per cada cub.
  7. Comencem per capes, de baix a dalt, intercalant la mel i el mató.
  8. Per últim, el servim amb suc de taronja colat (és a dir, amb la “sopa” 😉 ) i decorem amb carquinyolis.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un vi Torre de Capmany Garnatxa d’Empordà de Pere Guardiola, un vi dolç natural elaborat integrament amb Garnatxa blanca i criat en bótes de roure. Elaboració i criança singulars que li donen un delicat aroma melós i de fruites confitades amb un tacte a la boca suau i seductor. Excepcional vi de postres o d’aperitiu.

torre-capmany-garnatxa-empordà-pere-guardiola

Recepta extreta de: https://tastarutes.wordpress.com/2012/06/27/rubik-de-mel-i-mato/