L’Elena Bayo i l’Andoni Riera són els creadors de RB Sidra i pioners en l’elaboració de sidra catalana, una fusió de la tradició gastronòmica basca i lleidatana.
Van deixar enrere la seva vida a la gran ciutat per dedicar-se a la natura i a la pagesia. Com amants de la cuina local i dels productes autòctons, van iniciar un projecte de vida sota una filosofia pròpia: RB Sidra, elaboradors de sidra catalana.
Des dels inicis es van proposar donar valor afegit a la producció d’una fruita molt típica de la zona de l’Urgell, la poma, per elaborar una beguda diferenciadora elaborada amb matèria prima de proximitat.
L’Urgell, es una zona coneguda per a ser la meca de les pomes, un Indret ideal per a l’elaboració de begudes artesanals i saludables, elaborades amb fruita de productors locals.
Golden i Granny Smith
L’elaboren a partir de les varietats tradicionals de pomes Golden i amb Granny Smith recent collides de l’arbre. Aquests tipus de pomes són ideals per a la producció de sidra degut a les seves propietats organolèptiques. La varietat Granny Smith li aporta acidesa, mentre que la varietat Golden l’equilibra amb el seu punt dolç.
Després d’anys de recerca i experimentació va sorgir la sidra natural Riera Badias i el seu escumós de poma, el Pomarell.
A banda de l’ingredient principal d’aquesta beguda, RB Sidra es distingeix pel seu procés d’elaboració artesanal, similar al de qualsevol vi o cava i escumosos.
Es tracta d’una sidra que conté un percentatge menor d’alcohol respecte a altres begudes similars. La seva inquietud rau en elaborar un producte gourmet més saludable, ric en antioxidants, baix en sulfits, i sense cap mena d’additiu.
La sidra Riera Badias és la primera sidra catalana que van treure al mercat, l’any 2014. Amb una criança de 6 mesos, resulta una beguda de sabor intens però amable, que s’allunya de l’amargor de les sidres del Nord de la península i de la dolçor de les sidres angleses o franceses.
L’escumós de sidra Pomarell s’elabora amb la sidra natural mitjançant el mètode Champegnoise, i després de 18 mesos de criança i refermentació a l’ampolla s’obté una versió de cava de poma.