El flam d’ou és una de les postres més demandades de Catalunya i que mai falta en els restaurants. Tot i que les pots comprar fetes, mai està de més aprendre a fer-ne a casa. En aquest cas, estem parlant de flam d’ou casolà amb llet fresca que té un acabat cremòs que se’t desfà a la boca. Així mateix, serveix com a colofó de qualsevol àpat i el converteix en un final deliciós. Doncs, t’atreveixes?

flam-ou-llet

Un flam suprem

És per això, que us proposem una recepta de Cookpad. El flam d’ou casolà amb llet fresca tancarà els àpats amb gran regust de satisfacció. Així doncs, no t’ho perdis i estigues atent.

Ingredients per fer 10 racions de les postres

  • 500ml llet fresca de Mas Eusebi
  • 150gr sucre
  • 5 ous
  • 1 pell de una llimona
  • 1 caramel líquid
  • 1 branca de canyella

Elaboració del flam d’ou

  1. Posem la llet a escalfar, afegim el sucre i ho anem remenant per desfer-lo.
  2. Afegim la pell d’una llimona i una branqueta de canyella.
  3. Quan comenci a bullir retirem del foc.
  4. Trenquem els 5 ous i els batem.
  5. Passem la llet a un bol mentre la passem per un colador.
  6. Afegim els ous batuts i els barregem amb la llet.
  7. Posem caramel líquid a les flameres o gotets.
  8. Omplim les flameres amb el flam (líquid)
  9. Posem una ditet d’aigua a la safata del forn i posem les flameres.
  10. Encenem el forn a 175ºC durant uns 40 minuts.
  11. Servim el flam treient-los amb cura de les flameres.
  12. Podeu decorar el plat amb caramel líquid.

Vi dols per al flam d’ou

Podeu acompanyar aquesta recepta amb un vi Torre de Capmany Garnatxa d’Empordà de Pere Guardiola, un vi dolç natural elaborat integrament amb Garnatxa blanca i criat en bótes de roure. Elaboració i criança singulars que li donen un delicat aroma melós i de fruites confitades amb un tacte a la boca suau i seductor. Excepcional vi de postres o d’aperitiu.

torre-capmany-garnatxa-empordà-pere-guardiola

Et recomanem:

La restauració, un futur incert