Benvolguts/des gourmets, avui us presentem una recepta típica i tradicional italiana, els espaguetis a la bolonyesa. Els de tota la vida. Tots n’em menjat de petits i de gran. Per tant, és un àpat apte per a qualsevol franja d’edat. Fàcil, senzill i gustós per tothom. Què més vols?
Espaguetis i bolonyesa, Tradició i sabor mediterrani
Recepta que podeu trobar ja elaborada de manera casolana a la Fonda de Sant Gervasi.
Ingredients pels espaguetis a la bolonyesa
- 400g d’espagueti
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 fulla d’api
- 250g de carn picada de vedella i / o de porc
- 500g de tomàquet natural triturat ( o 7 sencers) sempre sense la pell
- 1/2 got de vi negre o blanc
- 1/4 de got de llet
- 1 culleradeta d’orenga
- sal i pebre
- oli d’oliva
Elaboració de la recepta
- Preparem la salsa. En una paella gran posem un rajolí d’oli d’oliva i afegim l’api, la ceba i la pastanaga picats molt fi. Salpebrem i cuinem a foc suau durant uns 10 minuts
- Quan s’hagi estovat una mica, vam pujar una mica el foc i afegim la carn picada. Li tirem la seva part de sal i pebre i amb una cullera de pal, anem aixafant i tallant-la, de tal manera que ens quedi després ben solta, i dispersa per tota la salsa.
- Quan la carn hagi agafat color, afegim el tomàquet i la culleradeta d’orenga. Deixem cuinar uns 5 minuts més
- Ara, anem afegir el vi i després la llet. El vi pot ser negre o blanc, a la teva elecció. La llet li va a donar un toc de cremositat extra.
- Deixem cuinar a foc mitjà fins que ens quedi una salsa molt densa. Uns 45 minuts. Aquesta salsa originalment és així però si no la vols tan espessa, pots deixar-la una mica menys de temps…
- 10 minuts abans que la salsa estigui cuinada, preparem els espaguetis. En un recipient més aviat alt posem abundant aigua i un grapadet de sal. Quan estigui en ebullició fiquem els espaguetis i els deixem cuinar fins que estiguin al dente. Al voltant de 10 minuts. Després escorrem l’aigua i servim immediatament els espaguetis, amb unes cullerades de la salsa bolonyesa sobre.
Maridatge pels espaguetis a la bolonyesa
Podeu acompanyar aquest plat amb un Xarel·lo 2014 de Vinya Janine, un vi blanc de color pàl·lid, amb reflexos verdosos. Gust fresc, recordant una barreja de fruites blanques, fins i tot pinya. Vi potent, amb estructura, sec, però alhora llaminer i agradable. Postgust llarg i harmoniós, característic del xarel.lo, combina els aromes de la varietat amb la frescor que envolta el paladar.
Recepta extreta de: https://www.cocinacaserayfacil.net/espaguetis-a-la-bolonesa-italiana-receta/
Imatge extreta de: https://i.ytimg.com/vi/08nN48GVP88/maxresdefault.jpg
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!