espagueti-bolonyesa

Tradició i sabor mediterrani

Recepta que podeu trobar ja elaborada de manera casolana a la Fonda de Sant Gervasi.

 

Ingredients per a la recepta

  • 400g d’espagueti
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 fulla d’api
  • 250g de carn picada de vedella i / o de porc
  • 500g de tomàquet natural triturat ( o 7 sencers) sempre sense la pell
  • 1/2 got de vi negre o blanc
  • 1/4 de got de llet
  • 1 culleradeta d’orenga
  • sal i pebre
  • oli d’oliva

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem la salsa. En una paella gran posem un rajolí d’oli d’oliva i afegim l’api, la ceba i la pastanaga picats molt fi. Salpebrem i cuinem a foc suau durant uns 10 minuts
  2. Quan s’hagi estovat una mica, vam pujar una mica el foc i afegim la carn picada. Li tirem la seva part de sal i pebre i amb una cullera de pal, anem aixafant i tallant-la, de tal manera que ens quedi després ben solta, i dispersa per tota la salsa.
  3. Quan la carn hagi agafat color, afegim el tomàquet i la culleradeta d’orenga. Deixem cuinar uns 5 minuts més
  4. Ara, anem afegir el vi i després la llet. El vi pot ser negre o blanc, a la teva elecció. La llet li va a donar un toc de cremositat extra.
  5. Deixem cuinar a foc mitjà fins que ens quedi una salsa molt densa. Uns 45 minuts. Aquesta salsa originalment és així però si no la vols tan espessa, pots deixar-la una mica menys de temps…
  6. 10 minuts abans que la salsa estigui cuinada, preparem els espaguetis. En un recipient més aviat alt posem abundant aigua i un grapadet de sal. Quan estigui en ebullició fiquem els espaguetis i els deixem cuinar fins que estiguin al dente. Al voltant de 10 minuts. Després escorrem l’aigua i servim immediatament els espaguetis, amb unes cullerades de la salsa bolonyesa sobre.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Xarel·lo 2014 de Vinya Janine, un vi blanc de color pàl·lid, amb reflexos verdosos. Gust fresc, recordant una barreja de fruites blanques, fins i tot pinya. Vi potent, amb estructura, sec, però alhora llaminer i agradable. Postgust llarg i harmoniós, característic del xarel.lo, combina els aromes de la varietat amb la frescor que envolta el paladar.

xarelo-vinya-janine

Recepta extreta de: https://www.cocinacaserayfacil.net/espaguetis-a-la-bolonesa-italiana-receta/

Imatge extreta de: https://i.ytimg.com/vi/08nN48GVP88/maxresdefault.jpg