tonyina-ceba-confitada

Una combinació delicatessen

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 quilo de Tonyina
  • oli d’oliva verge extra Can Companyó
  • 6 cebes
  • 5 grans d’all
  • sal
  • pebre negre
  • 2 fulles de llorer
  • uns 200 ml de vi blanc
  • camamilla

 

Elaboració de la recepta

  1. Trossegem la tonyina a daus grans.
  2. Pelem i tallem les cebes en juliana, pelem i piquem els alls.
  3. Posem a la cassola una mica d’oli d’oliva verge extra, he utilitzat picual, i segellem la tonyina a foc fort. No volem que la tonyina es cuini molt, tan sols daurar-la.
  4. El traiem, el posem en un plat i salpebrem.
  5. A la cassola hi afegim la ceba i els alls.
  6. Cuinem uns 20 o 30 minuts a foc molt suau fins que comenci a daurar-se.
  7. Incorporem la tonyina, les fulles de llorer i la camamilla.
  8. Deixem cuinar uns minuts.
  9. I ja podem servir!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Juna 2016 del Celler Mas Garcia Muret, un vi blanc de color molt clar, un groc molt suau. Aromes en nas son florals i apareixen de forma progressiva permeten gaudir-los in crecendo. En boca, una primera acidesa suau seca pròpia de la Garnatxa Blanca deixa pas al aroma floral en paladar del Chardonnay finalitzant amb sabor fruital dolç molt agradable del Sauvignon Blanc.

juna-mas-garcia-muret

Recepta extreta de: https://cocinandoentreolivos.com/2017/08/atun-encebollado-receta-paso-paso.html