salmo-safra

Un festival de sabor i aroma

 

Ingredients per a la recepta

 

Elaboració de la recepta

  1. Preescalfar el forn a 200º.
  2. Rentar i tallar les llimes a rodanxes.
  3. Netejar els lloms de salmó, si cal retirar les espines amb ajuda d’unes pinces. Assecar amb paper de cuina.
  4. Distribuir les rodanxes de llima en el fons d’una font per forn, co ·locar sobre els lloms de salmó i assaonar. Condimentar amb els brins de safrà i ruixar amb un fil d’oli d’oliva.
  5. Introduir el peix al forn i coure a 200º durant uns quinze minuts aproximadament.
  6. Treure del forn i emplatar, col·locant al plat una base de llimes i el llom de salmó a sobre.
  7. Opcionalment pot preparar una salsa per amanir: col·locar la font al foc i desglaceu els sucs de la cocció del peix afegint una mica de vi blanc. Deixar evaporar l’alcohol i reduir una mica el líquid. A punt per salsejar el salmó.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussefres Blanc 2016 de la Cooperativa Agrícola Serra d’Almos, un vi de color blanc brillant, d’aroma a poma i plàtan, el pas en boca és molt agradable, amb volum i a la vegada refrescant.

mussefres-blanc

Recepta extreta de: http://www.persucarhipa.com/2014/07/salmon-al-azafran.html