Un plat que ho té tot per llepar-se´n els dits
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 2 filets de porc de Cal Vivet
- un got de cafè fort
- 2 grans d’all
- 1 cullerada de sucre
- 1 bitxo fresca
- unes fulles de romaní
- oli d’oliva
- sal
- pebre
Elaboració de la recepta
- Posem el cafè en un bol i li afegim els grans d’all picats, el sucre, el bitxo trossejat sense les llavors i el romaní.
- Quan la barreja estigui tèbia, hi afegim la carn tallada a rodanxes, barregem bé i deixem marinar durant unes dues hores.
- Passat aquest temps, escalfem una mica d’oli en una paella i daurem en ella la carn pels dos costats, hi afegim el líquid de la marinada, salpebrem i deixem coure a foc suau durant uns deu minuts.
- Acompanyeu aquest filet de porc al cafè amb unes patates gratinades i tindreu una estupenda i original menjar.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Pinot Noir de Can Bonastre, un vi negre de color granat amb rivets ataronjats, net i brillant. En nas és intens, amb aromes florals de violetes, envoltat per un fons d’espècies dolces, com clau i pebre rosa, i sotabosc, que es fonen amb les delicades i subtils notes de roure. I en boca és d’entrada fresca i suau. El seu taní consistent i ben integrat, ens fa gaudir d’un suau i agradable pas en boca, que s’allarga gràcies a una fresca acidesa final.
Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-carnes-y-aves/solomillo-de-cerdo-al-cafe-receta
Imatge extreta de: http://www.canalcocina.es/medias/images/0811coc_quecomemos_solomillochoco.jpg