Una recepta molt enrotllada!
Ingredients per a la recepta (4 racions)
- 1 quilogram de carn de vedella ecològica (carn de rotllo) de Salt de Colom
- 3 ous
- 200 grams de pernil serrà en talls o làmines
- 100 grams de pernil dolç
- 100 grams de formatge en rodanxes. (el que més ens agradi)
- 150 grams de ceba
- 3 grans d’all
- 100 grams de pebrot vermell
- 3 cullerades d’oli
- Julivert
Ingredients per a la recepta
- El primer és fer-nos amb la carn, és molt còmode demanar a la carnisseria carn de rotllo, la qual ja et tallen. Si no haurem de tallar-la nosaltres de manera que la podem enrotllar.
- Ara anem amb el farciment que és una espècie de truita:
- Batem els ous bé.
- Posem una cullerada d’oli sobre una paella al foc.
- Bolquem la meitat de l’ou batut sobre la paella i afegim per aquest ordre:
- Una capa fina de pernil serrà cobrint la superfície.
- Una capa de formatge en tires.
- Una capa de pernil dolç.
- Una altra capa de pernil serrà (recordar totes les capes molt fines).
- Quan veiem que l’ou aquesta quallant i es aquesta daurat, vam treure la truita a un plat amb compte que no se’ns trenqui.
- Ara posem a la paella buida l’altra meitat de l’ou batut. I sobre aquesta la mitjana truita ja preparada, sempre tenint el compte que la seva part d’ou ens quedi cap amunt per tant es formi una espècie de truita farcida.
- Deixem que es faci l’ou de nou i ens qualli la truita en aquest moment la traiem i deixem reposar.
- Per preparar la carn simplement:
- Estirem la carn la salpebrem.
- Sobre ella posem la truita (aquesta la podem tallar per repartir-la millor i donar-li la mateixa forma de rectangle que a la carn).
- Enrotllem la carn quedant-nos dins la truita.
- Lliguem bé amb una corda de cuina tipus bramant per exemple.
- Posem dues cullerades d’oli en una paella al foc i daurem en ella la carn.
- Important que es dauri per tot arreu uniformement, però només que es dauri doncs només volem que se segelli i al cuinar-se ens i surtin els seus sucs de dins. Després d’això reserves la carn fora del foc.
- Preparem la salsa per al rodó de vedella farcit:
- En la mateixa paella on daurem la carn daurem l’all ben picat.
- Afegim la ceba i pebrot molt picats també.
- Afegim una mica de julivert picat.
- Esperem a que se’ns quedin tovets i agafin color, remenant de tant en tant.
- Salem i si volem podem posar-li una mica de pebre també.
- Ara simplement és posar el rotllo de carn i la salsa en una olla exprés durant 25 minuts.
- Passat aquest temps traiem i reservem en un recipient a què es temperi, és recomanable guardar el nostre rodó de vedella casolà a la nevera o refrigerador ja que és molt millor tallar-un cop passin unes hores i estigui ben fred.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb una WIP WIP WIPA! de El Brètol, una cervesa artesana de maltes belgues i angleses, llúpols americans, anglesos i belgues, aroma a fruita tropical, a plàtan i a espècies i uns llevats belgues molt pajarus: els Bruxellensis Trois.
Recepta extreta de: http://www.recetasycalorias.com/2014/04/redondo-de-ternera-relleno.html