rodo-vedella-farcit

Una recepta molt enrotllada!

 

Ingredients per a la recepta (4 racions)

  • 1 quilogram de carn de vedella ecològica (carn de rotllo) de Salt de Colom
  • 3 ous
  • 200 grams de pernil serrà en talls o làmines
  • 100 grams de pernil dolç
  • 100 grams de formatge en rodanxes. (el que més ens agradi)
  • 150 grams de ceba
  • 3 grans d’all
  • 100 grams de pebrot vermell
  • 3 cullerades d’oli
  • Julivert

 

Ingredients per a la recepta

  1. El primer és fer-nos amb la carn, és molt còmode demanar a la carnisseria carn de rotllo, la qual ja et tallen. Si no haurem de tallar-la nosaltres de manera que la podem enrotllar.
  2. Ara anem amb el farciment que és una espècie de truita:
    1. Batem els ous bé.
    2. Posem una cullerada d’oli sobre una paella al foc.
    3. Bolquem la meitat de l’ou batut sobre la paella i afegim per aquest ordre:
      1. Una capa fina de pernil serrà cobrint la superfície.
      2. Una capa de formatge en tires.
      3. Una capa de pernil dolç.
      4. Una altra capa de pernil serrà (recordar totes les capes molt fines).
    4. Quan veiem que l’ou aquesta quallant i es aquesta daurat, vam treure la truita a un plat amb compte que no se’ns trenqui.
    5. Ara posem a la paella buida l’altra meitat de l’ou batut. I sobre aquesta la mitjana truita ja preparada, sempre tenint el compte que la seva part d’ou ens quedi cap amunt per tant es formi una espècie de truita farcida.
    6. Deixem que es faci l’ou de nou i ens qualli la truita en aquest moment la traiem i deixem reposar.
  3. Per preparar la carn simplement:
    1. Estirem la carn la salpebrem.
    2. Sobre ella posem la truita (aquesta la podem tallar per repartir-la millor i donar-li la mateixa forma de rectangle que a la carn).
    3. Enrotllem la carn quedant-nos dins la truita.
    4. Lliguem bé amb una corda de cuina tipus bramant per exemple.
    5. Posem dues cullerades d’oli en una paella al foc i daurem en ella la carn.
    6. Important que es dauri per tot arreu uniformement, però només que es dauri doncs només volem que se segelli i al cuinar-se ens i surtin els seus sucs de dins. Després d’això reserves la carn fora del foc.
  4. Preparem la salsa per al rodó de vedella farcit:
    1. En la mateixa paella on daurem la carn daurem l’all ben picat.
    2. Afegim la ceba i pebrot molt picats també.
    3. Afegim una mica de julivert picat.
    4. Esperem a que se’ns quedin tovets i agafin color, remenant de tant en tant.
    5. Salem i si volem podem posar-li una mica de pebre també.
  5. Ara simplement és posar el rotllo de carn i la salsa en una olla exprés durant 25 minuts.
  6. Passat aquest temps traiem i reservem en un recipient a què es temperi, és recomanable guardar el nostre rodó de vedella casolà a la nevera o refrigerador ja que és molt millor tallar-un cop passin unes hores i estigui ben fred.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una WIP WIP WIPA! de El Brètol, una cervesa artesana de maltes belgues i angleses, llúpols americans, anglesos i belgues, aroma a fruita tropical, a plàtan i a espècies i uns llevats belgues molt pajarus: els Bruxellensis Trois.

el-bretol-wip-wip-wipa

Recepta extreta de: http://www.recetasycalorias.com/2014/04/redondo-de-ternera-relleno.html