pa-pessic-oli-oliva-taronja-espinacs

Verdós, fàcil i boníssim

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 3 pells de taronja ratllades de MaMi Taronges
  • 160 g d’oli d’oliva verge Molí del Pau
  • 3 ous
  • 275 g de sucre morè
  • 160 g de llet
  • 250 g de farina forta
  • 75 g d’ametlla pols
  • 10 g d’impulsor
  • 100 g d’espinacs tendres

 

Elaboració de la recepta

  1. Per començar, ratlleu la pell de taronja i talleu les fulles d’espinacs a tires.
  2. Seguidament, en un bol de vidre barregeu-hi, amb una llengua, els elements secs; la farina forta, l’ametlla en pols, l’impulsor, les fulles d’espinacs n’haureu reservat unes quantes per a l’emplatat- i la pell de taronja ratllada i reserveu-ho.
  3. A continuació, poseu els ous i el sucre en un got de batedor i emulsioneu-los amb el pímer fins que doblin el volum. Aneu-hi afegint la llet a poc a poc, i l’oli, sense deixar de batre, fins que quedi tot ben integrat.
  4. Després, aboqueu l’emulsió al bol de la farina, afegiu-hi una mica d’oli d’oliva i barregeu-ho amb una llengua, manualment.
  5. Tot seguit, ompliu un motlle amb la massa i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat a 170 graus, durant uns 20 o 25 minuts.
  6. Finalment, deixeu refredar el pa de pessic abans de desemmotllar-lo.
  7. I ja per acabar, munteu una safata amb el pa de pessic i guarniu-la amb les fulles d’espinacs que havíeu reservat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb un cava Mungust Brut Nature Reserva de Caves Mungust, un cava elaborat amb les varietats tradicionals de la comarca de l’Anoia, macabeu , xarel·lo i parellada amb les proporcions de 40%, 50% i 10%  respectivament. Embotellat l’any 2008 fa que sigui un cava evolucionat amb lleugers tocs torrats, agradable al paladar i amb una bombolla persistent.  De color groc clar.

cava-mungust-brut-nature

Recepta extreta de: http://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/pa-de-pessic-doli-doliva-espinacs-i-taronja/8633/