conill-xocolata-cervesa - Copy

Com cuinar el conill de la manera més dolça

 

Ingredients per a la recepta

Per a la picada

  • 2 grans d’all
  • un grapat d’ametlles torrades
  • una llesqueta de pa
  • una cullerada sopera de llard
  • oli d’oliva verge extra
  • dues preses de xocolata a la pedra refinada amb vainilla CREO

 

Per a estofar

  • un conill tallat a quarts d’Euroconills
  • una cervesa negra artesana de Lo Gambusí amb xocolata CREO en pols i aroma de canyella
  • una ceba gran
  • 2 claus d’olor
  • una branqueta de sajolida
  • vi ranci
  • sal

 

Elaboració de la recepta

  1. El vespre posem el conill a marinar en cervesa amb els claus d’olor i la sajolida, tapat amb film transparent.
  2. En una paella amb oli d’oliva verge extra i llard, enrossim la llesqueta de pa, els alls, el fetge del conill i reservem.
  3. Traiem el conill, sense llençar la marinada, l’assequem amb paper de cuina, el salem, el daurem en la mateixa paella o cassola on hem enrossit els ingredients anteriors i reservem.
  4. En la mateixa cassola sofregim la ceba amb un raig de vi ranci i deixem durant uns vint minuts, fins que s’hagi daurat.
  5. Seguidament hi descansem el conill i hi aboquem la marinada.
  6. Deixem que es cogui a foc amorós, amb la cassola tapada, una mitja hora.
  7. Comprovem que la carn sigui tendra i afegim la picada que farem en un morter amb els ingredients citats i afegim la xocolata ratllada deixatada en una mica de cervesa.
  8. Deixem coure uns deu minuts.
  9. Si cal, hi podem afegir una mica d’aigua o brou perquè la salsa quedi lleugera.
  10. Per a acompanyar he passat per la paella xampinyons Portobello.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi DO Pla de Bages de DOTZE VINS,  vi de color robí amb intensitat mitjana. Té bona estructura en boca, expressiu amb tanins rodons i amables, entrada llaminera de cirera i final elegant de cacau. En nas, aromes a cirera, cacau, pell de taronja, ametlla verda i tocs d’anís estrellat, toffee i vainilla.

dotzevins-do-pla-bages

Recpeta extreta de: http://www.naninolla.cat/2017/09/conill-estofat-amb-xocolata-i-amb.html?m=1