tartaleta-figues-rom

Tan ràpida com deliciosa

 

Ingredients per a la recepta

Podeu comprar les figues al rom ja preparades per Fruit-i-med.

  • 10-12 melindros
  • 50 g. d’ametlles filetejades
  • 6 cullerades de sucre
  • 8 cullerades de rom
  • 1 planxa de pasta de full
  • 18-20 figues

 

Elaboració de la recepta

  1. Preescalfar el forn a 220º. Greixar un motlle rodó desmuntable de 20-22 cm.
  2. Rentar molt bé les figues, tallar-los el pèndol i fer dos talls formant una creu fins a la meitat de la figa. Reservar.
  3. Esmicolar els melindros i posar-los en un bol, afegir les ametlles, 4 cullerades de sucre, el rom i barrejar bé amb les mans. Reservar.
  4. Estendre la planxa de pasta de full sobre el mateix paper que porta. Posar el motlle a sobre i tallar al voltant i amb la resta de massa fer tires fines i allargades.
  5. Posar el cercle de massa en el motlle pujant una mica cap a les parets, repartir les figues, escampar sobre la barreja de pa de pessic omplint els buits, posar les tires de pasta de full en forma de xarxa i per la vora i escampar-hi el sucre restant.
  6. Baixar la temperatura a 180º i enfornar 25-30 min. a mitja alçada. Desemmotlleu sobre una reixeta.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb Hidromel de Somper, una beguda fruit de la fermentació alcohòlica d’aigua i mel, madurada en bóta de roure francès durant 2 anys.

Hidromiel-Somper

Recepta extreta de: http://www.entresabores.org/tartaleta-de-higos-al-ron/