amanida-magrana-ceps

Una amanida harmoniosa

 

Ingredients per a la recepta

Per als ceps confitats

  • 200 gr. de ceps frescos de Cal Valls
  • 400 ml d’oli d’oliva de Bernau Herbes
  • 2 fulles de llorer de Bernau Herbes
  • pebre negre en gra de Bernau Herbes
  • farigola de Bernau Herbes
  • romaní de Bernau Herbes

 

Per la vinagreta:

  • 100 ml d’oli d’oliva de Bernau Herbes
  • 20 ml de vinagre de Bernau Herbes
  • sal i pebre

 

Per l’amanida de codonyat, formatge fresc:

  • 200 gr. de codonyat de Bernau Herbes
  • 200 gr. de formatge d’ovella de Cal Vicens
  • 75 gr. de micromesclum de Bernau Herbes
  • 2 magranes desgranades de Cal Valls
  • 10 gr. de pinyonsde Bernau Herbes
  • 75 gr. de micromesclum de Cal Valls

 

Elaboració de la recepta

  1. Netejar els ceps i els tallem en quarts. Els posem en una cassola amb la farigola, el romaní i els grans de pebre i l’oli d’oliva. En un foc petit i molt lent durant dues hores. S’ha d’evitar que arrenqui el bull. Reservem.
  2. Posar tots els ingredients de la vinagreta en un bol i batre fins obtenir-la. Reservar.
  3. Tallem el codonyat i el formatge fresc d’ovella en daus regulars no gaire grans. Barregem amb els micromesclum. Afegim els ceps confitats. Amanim amb una part de la vinagreta.
  4. Per muntar l’amanida posem amb l’ajuda d’un cercle d’emplatar, una base de magranes. Al damunt l’amanida de codonyat i formatge, els ceps confitats. Tot ben amanit amb la vinagreta. Acabem amb una mica més de micromesclum i retirem el cèrcol. Decorem amb uns pinyons torrats i acabem d’amanir amb un fil de vinagreta. Presentem a taula.

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat un vi Blanc de Blancs del Mas Ferrer, un vi de varietats típiques de la DO Penedès, Macabeu i Xarel.lo; de color palla verdós, net i delicat en nas i amb aromes fruiters, equilibrat i fresc.

blanc-de-blancs-mas-ferrer

Recepta extreta de: http://cuinacinc.blogspot.com.es/2015/11/amanida-de-magrana-codonyat-ceps-i.html