Plat tradicional que ens sap a un suculent guisat
Podeu comprar el trinxat de la Cerdanya ja elaborat per Artesanies Carlit.
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- ½ col
- 600 gr patata monalisa
- 190 gr botifarra negra del perol
- 250 gr papada de porc ibèric confitada
- Oli d’all i julivert
- 1 ou
- Sal i pebre, oli d’oliva 0,4 i de gira-sol
Per l’oli d’all i julivert:
- 2 grans d’all
- ½ manat de julivert
- 300 ml d’oli d’oliva 0,4
Elaboració de la recepta
- Tallem la col i retirem la tija. Coem la col en abundant aigua i sal durant 12 minuts, fins que quedi al dente, i reservem.
- Coem la patata al forn 40 minuts a 180 graus. Refredem, pelem les patates, les tallem i reservem.
- Posem la papada en una safata de forn coberta d’oli de gira-sol, sal i pebre a 60 graus durant 4 hores. La retirem de l’oli, la refredem i la tallem a quadradets de 1×1 cm.
- Tallem la botifarra negra a quadradets de 1×1 cm i reservem.
- Preparem l’oli d’all i julivert triturant en un Tourmix 2 grans d’all, ½ manat de julivert i 300 ml d’oli d’oliva 0,4.
- En un recipient, hi afegim la col, la patata, la papada i la botifarra que teníem reservada i ho barregem tot.
- Agafem una paella i hi afegim una mica d’oli d’oliva verge extra, afegim la barreja que teníem reservada, la saltegem i l’anem trinxant amb l’ajuda d’una escumadora i li afegim un rajolí d’oli d’all i julivert, una mica de pebre vermell fumat dolç i salpebrem al gust.
- D’altra banda, fregim l’ou en abundant oli d’oliva 0,4 i reservem.
- Disposem sobre la base del plat el trinxat ia sobre hi afegim l’ou fregit.
- Consell del xef: Un cop emplatat, s’aconsella trinxar l’ou amb la barreja perquè quedi més melós.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa L’Estupenda de Vi Blanc de L’Estupenda, una cervesa artesana ecològica White Wine Ale 5,9% Vol amb vi blanc ecològic monovarietal Xarel·lo de la D.O. Penedès.
Recepta extreta de: http://www.gastronosfera.com/es/recetas/verduras-y-legumbres/trinxat-de-la-cerdanya-con-un-toque-especial-huevo-frito