Un plat de cullera deliciós
Ingredients per a la recepta
- 25 grams de fesols de Santa Pau cuits per persona de Fesols i Productes de Santa Pau (més el suc de la cocció)
- 3 gambes per persona
- Una ceba
- Un tomàquet gran
- Sal
- Oli d’oliva extra verge
- Oli de bitxo
- Cibulet
- Pebre negre
Elaboració de la recepta
- Agafeu les gambes, en peleu les cues i les reserveu. En una paella poseu una mica d’oli d’oliva extra verge i poseu a marcar els caps de les gambes per espai d’un minut com a molt, simplement per perfumar d’oli, un cop perfumat l’oli traieu-ne els caps i reserveu-los, reservant també part del oli en un got a part.
- Afegiu una mica més d’oli nou a la paella i poseu a sofregir la ceba i el tomàquet fent un sofregit lent, que quedi ben reduït i confitat.
- Poseu els caps i les pells a la paella del sofregit i aneu remenant fins que treguin tota la substància. Aboqueu-hi una mica del suc de bullir els fesols, barregeu-ho bé i un cop el sofregit sigui a punt passeu-lo pel colador xinès per tal d’eliminar-ne les pells gamba, deixant solament el concentrat.
- Poseu els fesols en un pot amb l’aigua de cocció i els passeu per la batedora fins obtenir una crema fina, afegiu-hi el sofregit amb el suc dels caps que heu passat pel colador xinès, i poseu-ho a coure a foc ben suau uns 5 minuts. Si veieu que s’espesseix més del que us agradaria hi podeu afegir una mica més de l’aigua de la cocció, comproveu sobretot el punt de sal i doneu-li un punt de pebre.
- En una paella amb una gota d’oli marqueu lleugerament les cues de les gambes que heu reservat, prèviament salpebrades.
- Emplateu les cues de les gambes al mig d’un plat, aboqueu-hi la crema de fesols pel voltant, ben calenta, i decoreu-la amb un rajolí d’oli del que havíem reservat del cap de les gambes, unes gotes de l’oli de bitxo i una mica de cibulet.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Cargol Treu Vi d’Alemany i Corrió, un vi sec, mineral i salí. Un xarel·lo amb aromes de muntanya.
Recepta extreta de: http://www.irreductibles.cat/cuina/2014/11/crema-de-fesols-i-gambes/