crema-de-fesols-i-gambes

Un plat de cullera deliciós

 

Ingredients per a la recepta

  • 25 grams de fesols de Santa Pau cuits per persona de Fesols i Productes de Santa Pau (més el suc de la cocció)
  • 3 gambes per persona
  • Una ceba
  • Un tomàquet gran
  • Sal
  • Oli d’oliva extra verge
  • Oli de bitxo
  • Cibulet
  • Pebre negre

 

Elaboració de la recepta

  1. Agafeu les gambes, en peleu les cues i les reserveu. En una paella poseu una mica d’oli d’oliva extra verge i poseu a marcar els caps de les gambes per espai d’un minut com a molt, simplement per perfumar d’oli, un cop perfumat l’oli traieu-ne els caps i reserveu-los, reservant també part del oli en un got a part.
  2. Afegiu una mica més d’oli nou a la paella i poseu a sofregir la ceba i el tomàquet fent un sofregit lent, que quedi ben reduït i confitat.
  3. Poseu els caps i les pells a la paella del sofregit i aneu remenant fins que treguin tota la substància. Aboqueu-hi una mica del suc de bullir els fesols, barregeu-ho bé i un cop el sofregit sigui a punt passeu-lo pel colador xinès per tal d’eliminar-ne les pells gamba, deixant solament el concentrat.
  4. Poseu els fesols en un pot amb l’aigua de cocció i els passeu per la batedora fins obtenir una crema fina, afegiu-hi el sofregit amb el suc dels caps que heu passat pel colador xinès, i poseu-ho a coure a foc ben suau uns 5 minuts. Si veieu que s’espesseix més del que us agradaria hi podeu afegir una mica més de l’aigua de la cocció, comproveu sobretot el punt de sal i doneu-li un punt de pebre.
  5. En una paella amb una gota d’oli marqueu lleugerament les cues de les gambes que heu reservat, prèviament salpebrades.
  6. Emplateu les cues de les gambes al mig d’un plat, aboqueu-hi la crema de fesols pel voltant, ben calenta, i decoreu-la amb un rajolí d’oli del que havíem reservat del cap de les gambes, unes gotes de l’oli de bitxo i una mica de cibulet.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Cargol Treu Vi d’Alemany i Corrió, un vi sec, mineral i salí. Un xarel·lo amb aromes de muntanya.

 cargol-treu-vi-alemany-corrio

Recepta extreta de: http://www.irreductibles.cat/cuina/2014/11/crema-de-fesols-i-gambes/