Una recepta per triomfar aquesta tardor
Ingredients per a la recepta (2 persones)
- 2 filets de vedella Ecològica del Pedraforca
- 2 medallons de foie fresc de Carns Trias
- Vi de Porto
- Sal Maldon
Per al parmentier:
- 1 moniato de La Masia
- 1 patata de La Masia
- Pipes de carbassa
- Crema de llet
- Una cullereta de mantega
- Sal i pebre
Elaboració de la recepta
- Bullim la patata i el moniato per separat. En guardem l’aigua de la cocció.
- Passem per la batedora la patata i el moniato. Ho lliguem tot amb una mica de crema de llet, una mica de l’aigua de la cocció i una cullereta de mantega. Ens ha de quedar ben melós.
- Ho salpebrem i ho reservem.
- Mentrestant podem posar el vi de Porto en un cassó fins que quedi ben reduït, caramel·litzat.
- Fem el filet a la planxa volta i volta (bé, al gust de cadascú) i el salem amb sal Maldon.
- Enfarinem lleugerament el foie i també el fem volta i volta a la planxa. El salem amb sal Maldon.
- I finalment ja podem emplatar: posem el filet de vedella i al damunt hi col·loquem el medalló de foie. Al costat, hi posem el parmentier tot ajudant-nos per exemple d’una mànega pastissera. Decorem amb unes xips de moniato i unes pipes de carbassa. Acabem al plat amb un rajolí de la reducció de Porto al damunt.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi U d’Urpina de Vins Urpina, un vi negre que en boca la sensació de menjar fruita és acusada, rebent la complexitat que va de la fruita fresca fins a notes de cafè aromàtic i espècies.
Recepta extreta de: http://plaersdeboca.blogspot.com.es/2011/11/filet-de-vedella-amb-foie-i-parmentier.html