vedella-foie-moniato

Una recepta per triomfar aquesta tardor

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

 

Per al parmentier:

  • 1 moniato de La Masia
  • 1 patata de La Masia
  • Pipes de carbassa
  • Crema de llet
  • Una cullereta de mantega
  • Sal i pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Bullim la patata i el moniato per separat. En guardem l’aigua de la cocció.
  2. Passem per la batedora la patata i el moniato. Ho lliguem tot amb una mica de crema de llet, una mica de l’aigua de la cocció i una cullereta de mantega. Ens ha de quedar ben melós.
  3. Ho salpebrem i ho reservem.
  4. Mentrestant podem posar el vi de Porto en un cassó fins que quedi ben reduït, caramel·litzat.
  5. Fem el filet a la planxa volta i volta (bé, al gust de cadascú) i el salem amb sal Maldon.
  6. Enfarinem lleugerament el foie i també el fem volta i volta a la planxa. El salem amb sal Maldon.
  7. I finalment ja podem emplatar: posem el filet de vedella i al damunt hi col·loquem el medalló de foie. Al costat, hi posem el parmentier tot ajudant-nos per exemple d’una mànega pastissera. Decorem amb unes xips de moniato i unes pipes de carbassa. Acabem al plat amb un rajolí de la reducció de Porto al damunt.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi U d’Urpina de Vins Urpina, un vi negre que en boca la sensació de menjar fruita és acusada, rebent la complexitat que va de la fruita fresca fins a notes de cafè aromàtic i espècies.

 u-urpina-ampans

Recepta extreta de: http://plaersdeboca.blogspot.com.es/2011/11/filet-de-vedella-amb-foie-i-parmentier.html