pollastre-ametlles

Una recepta que encantarà a tota la família

 

Ingredients per a la recepta

  • 1200 gr de darrers de pollastre pota blava trossejats del Consell Regulador IGP del Pollastre i Capó del Prat
  • 100 gr. d’ametlles crues de Can Massana
  • 200 gr. de ceba fregida
  • 50 gr. de panses
  • 2 pastilles d’Avecrem Caldo de Pollastre
  • 1/2 pot de tomàquet fregit
  • 2 cullerads de conyac
  • Pebre vermell (dolç o picant)
  • Pebre mòlt
  • Oli d’oliva
  • Orenga
  • Alfàbrega
  • Farigola
  • Canyella
  • Farina

 

Elaboració de la recepta

  1. En una paella amb oli, daura lleugerament les ametlles i reserva. Enfarinar els trossos de pollastre prèviament assaonats amb Avecrem. Sofregeix i reserva.
  2. Ofega la ceba, incorpora el tomàquet fregit i la mica de sucre, remou bé. Incorpora el conyac i deixa evaporar. Afegeix la barreja d’herbes: orenga, canyella, pebre mòlt, farigola, alfàbrega i pebre vermell. Barreja bé tot.
  3. Afegeix les panses. Posa a la salsa un got d’aigua. Incorpora el pollastre. Tanca a l’olla súper ràpida i espera a que pugi la vàlvula. Compta 3 minuts més i s’apaga. En olla exprés normal serien 5 minuts i una mica més d’aigua.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb un Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró, un vi de color vermell molt fosc, quasi negre, en nas és espectacular. Sobresurten les notes de fruits negres com les cireres i prunes. En boca és fi suau i fresc, mantenint una certa tanicitat que el fa persistent.

TARAMBANA-NEGRE

Recepta extreta de: https://www.gallinablanca.es/receta/pollo-con-salsa-de-almendras/