Benvinguts/des gourmets, avui us portem els fesols de Santa Pau amb suquet de gambes
Fesols de Santa Pau amb Denominació d´Origen Protegida
Ingredients per a la recepta (2 persones)
- 200 g de Fesols de Fesols i Productes de Santa Pau
- 8 Gambes
- Oli d’oliva
- 1 Ceba
- All
- 1 Nyora
- 1 Tomàquet madur
Elaboració dels fesols de Santa Pau
- Per començar el plat courem els fesols: El dia abans els posarem en remull amb aigua bona, que no tingui cal. Abans de posar-los a coure, els rentarem i els escorrerem. En una olla amb aigua freda posarem els fesols remullats i encendrem el foc. Tan bon punt comenci a bullir, retirarem la mica d’escuma que es pugui fer i hi afegirem una mica d’aigua freda per trencar el bull. Els deixarem coure força estona, al voltant d’una hora i mitja, a foc suau, i sacsejarem l’olla de tant en tant, doncs si els remenéssim amb algun estri els podríem trencar.
- Per altra banda, en una paella posarem un bon raig d’oli i sofregirem una mica les gambes, a les que prèviament tallarem amb unes tisores els bigotis i les potetes. Les reservarem.
- A la mateixa paella posarem força ceba tallada molt petita. L’anirem sofregint fins que canviï de color, i llavors posarem all trinxat. Quan l’all també canviï de color hi afegirem la polpa de nyora, i després de donar-li dos o tres tombs, posarem una mica de tomàquet madur, escaldat, pelat i tallat petit o ratllat. Amb paciència cal concentrar el sofregit, fins que comenci a agafar aquell color marronet, i llavors apagarem el foc.
- Quan els fesols siguin cuits, afegirem una mica del seu suc de cocció a la paella per diluir el sofregit i jo abocarem tot a l’olla. Dos o tres minuts a foc suau, sacsejant l’olla, i llavors hi abocarem les gambes i tot el suquet que puguin haver fet. Dos o tres minutets més i podrem apagar el foc. Recordeu, no remeneu ni que sigui amb cullera de fusta, sacsegeu l’olla.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Xarel·lo x 100 Reserva Brut Nature de Cava Jaume Giró i Giró, un cava amb bon despreniment de finíssimes bombolles, és verdós amb notes groguenques. En nas és percep les notes d’albercoc i de llimona. En boca és molt sec i fresc, cremós i amb cos, amb certa acidesa que li dóna vivacitat i frescor.
Recepta extreta de: http://sofregitsipicades.blogspot.com.es/2012/06/suquet-de-gambes-de-vilanova-amb-fesols.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!