carxofes-planxa

 

Fàcil, natural i delicioses

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

 

Elaboració de la recepta

  1. Posar al foc una olla amb abundant aigua i les carxofes senceres i rentades. Coure fins que es puguin punxar amb una agulla: uns 30 minuts
  2. Quan estiguin temperades, treure les fulles dures, tallar el terç superior de cada carxofa (pel color es veu perfectament el que cal tallar), i tallar-les per la meitat al llarg.
  3. Posar al foc una paella gran o planxa amb unes gotes d’oli. Posar totes les carxofes en una capa amb el tall tocant la paella i fer-les a foc mitjà fins que es torrin.
  4. Servir regades amb un bon raig d’oli i assaonades amb la sal.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Les Gallinetes del Celler Mas Foraster, un vi amb color cirera i ribet amb tons violacis. Intens aroma a fruita vermella i espècies, amb un lleuger fons torrat. En boca és un vi rodó, llaminer, fresc, divertit i persistent.

josep-foraster-gallinetes

Recepta extreta de: https://secocina.com/recetas/alcachofas-a-la-plancha-y-como-cocer-las-alcachofas-sin-pelar