Les carxofes a la planxa són una de les hortalisses més preuades a la cuina mediterrània. Se solen fer crues o cuites, en funció de la zona. També es poden fregir o fer a la planxa. Són uns aliments perfectes per a combinar amb d’altres, com la carn, el peix o les verdures. Té un efecte diürètic i digestiu pel seu alt contingut en fibra i és un aliment molt saciant. Per tant, no necessites més excuses, les carxofes a la planxa són perfectes!
Les carxofes a la planxa són fàcils, naturals i delicioses
Per això, proposem una recepta de Secocina on s’explica com fer un plat saludable, senzill i molt saborós.
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 16 carxofes petites de La Masia/Verdures Pinyol
- oli d’oliva verge extra de Josep Foraster
- sal (escates o, millor, flor de sal)
Elaboració del plat
- Posar al foc una olla amb abundant aigua i les carxofes senceres i rentades. Coure fins que es puguin punxar amb una agulla: uns 30 minuts
- Quan estiguin temperades, treure les fulles dures, tallar el terç superior de cada carxofa (pel color es veu perfectament el que cal tallar), i tallar-les per la meitat al llarg.
- Posar al foc una paella gran o planxa amb unes gotes d’oli. Posar totes les carxofes en una capa amb el tall tocant la paella i fer-les a foc mitjà fins que es torrin.
- Servir regades amb un bon raig d’oli i assaonades amb la sal.
Les carxofes a la planxa amb un bon vi negre
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Les Gallinetes del Celler Mas Foraster, un vi amb color cirera i ribet amb tons violacis. Intens aroma a fruita vermella i espècies, amb un lleuger fons torrat. En boca és un vi rodó, llaminer, fresc, divertit i persistent.
Carxofes a la planxa