arros-costra-cigrons

Un plat que té e seu origen a l´Edat Mitjana

 

Ingredients per a la recepta (6 persones):

  • 400 gr d’arròs de Lo Nostre Arròs
  • 150 gr de cigrons ecològics de l’Hort del Silenci
  • 250 gr de carn d’olla
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 250 gr de pollastre
  • 250 gr de conill
  • 1 llonganissa fresca
  • 1 botifarra negra
  • 1 botifarra blanca
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 tomàquet
  • 5 ous
  • oli d’oliva verge extra
  • sal
  • safrà
  • pebre
  • 1 llima
  • Julivert

 

Elaboració de la recepta

  1. Trosseja el porro i la pastanaga (pelada). Talla la ceba per la meitat i col·loca totes les verdures a l’olla ràpida juntament amb la carn d’olla i els cigrons. Assaona, col·loca la tapa i deixa coure durant 20 minuts. Reserva els cigrons i el brou per separat.
  2. Talla les botifarres i la llonganissa a rodanxes i fregeix breument en una cassola amb un raig d’oli. Retira a un plat.
  3. Trosseja el pollastre i el conill (sense pell), salpebra i posa’ls a ofegar en la mateixa cassola. Quan la carn estigui daurada, afegeix la cabeça d’alls i uns brins de safrà. Talla el tomàquet per la meitat, ratlla i afegeix-lo. Ofega una mica i afegeix els cigrons reservats i l’arròs. Ofega i afegeix les botifarres i la llonganissa. Aboca el brou i deixa coure durant 12 minuts.
  4. Bat els ous amb una mica de julivert i sal, tira’ls per sobre i introdueix la cassola al forn (prèviament escalfat) a 220ºC durant 10 minuts aproximadament fins que qualli i es dauri l’ou. Serveix i adorna amb unes fulles de julivert i amb la llima.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Vila Closa Negre de Vins la Botera, un vi de dens color violeta brillant i fuit en copa, caracteritzat per aromes a fruites del bosc.

vila-closa-negre-botera

Recepta extreta de: http://www.hogarmania.com/cocina/recetas/arroces-cereales/201609/arroz-costra-33721.html
Imatge extreta de: https://i.ytimg.com/vi/s7nmw2V4pec/maxresdefault.jpg