El secret d’aquests muffins es troba en el curiós contrast de l’àcid que suposen les fruites que s’integren amb la dolçor del bescuit.
Ingredients per a uns 12 muffins
– 150 g de sucre
– 240 ml de buttermilk (sèrum de mantega).
– ¼ culleradeta de sal
– ½ culleradeta de bicarbonat
– 325 g de farina de rebosteria
– 2 culleradetes de llevat
– 1 pell de llimona
– 1 ou
– 120 ml d’oli de gira-sol
– 1 culleradeta d’aroma de vainilla
– Uns 100 g de nabius
– 1 mango
Preparació
El primer que farem serà triturar bé la polpa del mango, ratllar la pell de la llimona i preescalfar el forn a uns 190 °C.
A continuació, barrejarem en un bol la farina, el llevat, el bicarbonat, el sucre, la sal, i la ratlladura de la llimona i reservarem.
En un altre bol, batrem l’ou juntament amb la buttermilk i l’essència de vainilla. Una vegada batut, afegirem els nabius i deixarem reposar durant uns 10 minuts.
Transcorregut aquest temps, afegirem la primera mescla i integrarem tot bé. Amb la mescla, emplenarem els motlles de les magdalenes i enfornarem durant uns 20-25 minuts, comprovant amb un escuradents per a saber si està llest.
Deixarem reposar altres 10 minuts abans de treure del motlle.
Amb l’accessori de la mànega pastissera que serveix per a emplenar, introduirem la polpa del mango dins dels muffins i els decorarem amb nabius i sucre de llustre.
Consell: si no trobem a la botiga la buttermilk, aquesta pot substituir-se per la mescla d’un iogurt natural amb 125 ml i 20 ml de suc de llimona.