recepta-cuixes-pollastre-ceba-cafe

Un toc subtil que desperta el sabor

 

Ingredients per a la recepta (3 persones)

 

Elaboració de la recepta

  1. Assaonem les cuixes de pollastre i les enfarinem lleugerament. Les fregim a foc fort en una paella amb una mica d’oli d’oliva, fins daurar-les. Afegim la ceba picada en juliana i deixem que es cuini tot a foc lent durant 15 minuts, removent de tant en tant.
  2. Quan la ceba comenci a agafar color, afegim 250 ml de brou de carn, i deixem que el conjunt es segueixi cuinant, -ara a foc fort-. Anirem donant la volta a les cuixes perquè se segueixin daurant per totes les seves cares i mentre la ceba es va daurant acord s’evapora el líquid.
  3. En el moment en què el pollastre comenci a daurar-se i es comenci a agafar lleugerament en el fons de la cassola, afegim la tassa de cafè i la barregem bé amb els líquids que tinguem en el fons de la paella, donant un últim bull al guisat i portant-lo a la taula per menjar immediatament.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Sumoll del Celler Grau i Grau, un vi negre de color més intens del que és habitual en aquests vins, amb notes de cirera madura. En nas, molt rústic, amb predomini de les aromes afruitades i florals i amb notes de terra humida. En boca és desgarrador, amb una acidesa ben present que el que fa és allargar el pas del vi per la boca. Aromes lleugeres i subtils, amb notes clares del terroir de la zona. Un vi pels amants dels vins transgressors i gens habituals. Millorarà en ampolla.

sumoll-celler-grau-grau

Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-carnes-y-aves/muslos-de-pollo-encebollados-al-cafe-receta