Els restaurants Bo.Tic, a Corçà, i Castell Peralada, a Peralada, han estat guardonats amb 2 sols cadascun en el premi Soles Guia Repsol 2023. La nova edició d’aquests importants reconeixements gastronòmics a Espanya ha atorgat a Catalunya 13 sols en 11 restaurants diferents del territori català.
A Catalunya, els altres 9 restaurants que s’han endut el premi d’un sol són: de Barcelona, Aleia, Atempo, Come, Enigma, Granja Elena, Pur, i Slow & Low. Els altres dos restaurants guardonats son Er Estrangèr a Viella i Mitjaran i Cuatre Molins, de Cornudella de Montsant.
L’Auditori de la Diputació d’Alacant va acollir l’entrega dels Sols Guia Repsol 2023 i en l’acte es van presentar 101 novetats gastronòmiques de la reputada guia gastronòmica.
La brillantor de Bo.Tic i Castell Peralada
La publicació culinària Sols Repsol va assenyalar la “solidesa” de les propostes dels restaurants Bo.Tic i Castell Peralada i per tenir “una marcada identitat pròpia”. D’aquesta forma es va reconèixer el treball i l’esforç dels dos restaurants gironins per impulsar i reinterpretar el receptari de la cuina empordanesa.
En un espai que abans era una fusteria de carruatges de més de 110 anys d’antiguitat s’ha donat forma al restaurant Bo.Tic, que disposa de dos menjadors i terrassa. Aquí ofereixen una interessant carta d’alta cuina, amb producte i creació de proximitat, recupera el receptari clàssic empordanès, com l’escudella i la carn d’olla, i incorpora un segell d’autor.
Des del 2017, els seus dos impulsors, el xef Albert Sastregener i la maître i sommelier Cristina Torrent pretenen emocionar als seus comensals a partir de la cuina tradicional catalana.
A l’Alt Empordà, hi ha restaurant Castell de Peralada ubicat a la mateixa fortalesa medieval del segle XIV. Un establiment gastronòmic que recrea d’una forma actual la decoració de l’època i amb la cuina liderada per Javi Martínez.
La proposta gastronòmica d’aquest local adapta el receptari tradicional de la cuina empordanesa al gust d’ara. Es complementa amb una carta de vins increïble de la mà del cap de sala i sommelier Toni Gerez.