La crema de praliné és una pasta utilitzada en rebosteria i composta tradicionalment d’una mescla d’ametlla o avellana confitada en sucre caramel·litzat. S’utilitza la mateixa quantitat d’ametlles que de sucre.
Igual que el pralin i la pralinoise, s’empra com a base per a farciments i cobertures de peces de rebosteria i de bombons de xocolata. Praliné, pralin i pralinoise són termes i tècniques culinàries francesos procedents de la rebosteria i confiteria de França i Bèlgica. Avui t’ensenyem la recepta.

Ingredients
- 80 g de clara d’ou
- 45 g de sucre
- 100 g de llet sencera
- 200 g de nata 35% mg.
- 30 g praliné d’ametlla
Elaboració de la crema de praliné
Per poder fer aquesta recepta d’una manera més fàcil i ràpida, pots utilitzar els productes de cuina de Tophosteleria.com:
- Primer, escalfem el praliné amb la nata i la llet. Després, batem la gemma amb el sucre i li incorporem la mescla de nata llet i praliné d’ametlla sense deixar de remoure.
- Amb la mescla aconseguida, omplim els pots de vidre procurant que no hi hagi bombolles molt grans a l’interior. En aquest cas, li donaríem amb el bufador. Una vegada posat tota la mescla en els pots de cristall, els tapem i els submergim a 80 °C durant una hora.
- Una vegada passat aquest temps retirem els pots i els refredem ràpidament per a tallar la cocció. Quan s’hagin refredat, podem utilitzar un bufador per a crear la característica capa de caramel torrat de la crema catalana. A part d’això, podem afegir damunt maduixes amb xarop d’auró, granula, fruits vermells, fulles de menta, etc.
Maridatge
Pel maridatge us recomanem un vi dolç Cap de Ruc del Celler Ronadelles.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!
