Demà comença una nova convocatòria del Barcelona Beer Festival (BBF), el certamen dedicat a la cervesa artesana més important del sud d’Europa, una edició que fins el diumenge, 16 a la Farga de l’Hospitalet serà la més gran de la seva història.
El certamen celebra aquest any la seva 10a edició amb més cerveses internacionals exclusives, més activitats imaridatges gastronòmics. Amb aquest salt qualitatiu, l’organització pretén convertir L’Hospitalet en la capital mundial de la cervesa.
“El festival ha evolucionat en aquests onze anys igual que el món de la cervesa artesana. Va aconseguir reunir més de 35.000 aficionats l’any 2019, en l’última edició prepandèmica. I ha estat trampolí de sortida per a altres projectes d’èxit com el Barcelona Beer Challange o la InnBrew”, explica Mikel Rius, cofundador i director del certamen.
Tot més gran
En aquest desè aniversari, el certamen disposarà amb 168 tiradors, 7 més que el 2021, per a descobrir unes 600 cerveses diferents d’unes 250 marques en total. Un certamen amb activitats per a tothom, tant per a aquells que s’inicien en el món de la cervesa artesana amb tallers d’iniciació al tast o tallers per a fer cervesa a casa; com pels amants de la cervesa més exigents que volen aprendre de tot el que es fa aquí i a d’altres elaboracions internacionals.
Protagonisme de cerveseres de referència
L’espai Barcelona Beer Festival Cask Revolution, un homenatge al germen del BBF, és una celebració del 10è aniversari del certàmen. Així, 10 cerveseres de renom portaran un cask únic per al BBF, servit sense màquina ni pressió, només per gravetat, tal i com es fa a Anglaterra amb Real Ale. Faran gala amb aquest estil aquestes cerveceres: Dougall’s, SanFrutos, Península, La Pirata, Cierzo Brewing Co., Les Clandestines, Baias, Ales Agullons, Laugar Brewery i Napabier.
Hi haurà una forta presència internacional, amb cerveseres molt exclusives de llocs com Escòcia, Polònia, Alemanya, i Itàlia. Els italians repetiran en segona edició la Italian Grappe Ale, un estil 100% italià que fusiona el millor del vi i de la cervesa. L’organització ha fet també una bona tria de cerveseres que són tendència als Estats Units, des d’on es marquen les directrius de l’actual cervesa artesana en tot el món.
Per primer cop, cerveses de proximitat
Per primera vegada, BBF tindrà un estand especialment dedicat a les cerveses Km 0 i de proximitat. En l’estand de Gastroteca Cerveses de Catalunya, es podrà descobrir i degustar cerveses de mítiques marques locals i de petites cerveseres i microcerveseres novelles.
I gastronomia
Una de les grans novetats d’aquest any són les experiències Pop Up, que es faran dins de la Sala Principal del BBF. Aquesta acció pretén crear maridatges, harmonies gastronòmiques i tastos oberts a tots els assistents.
Aquestes són les propostes:
Pop Up Cheese Bar! Divendres 14, a les 14.00 h. Aquest bar formatger oferirà la cervesa Neipa de la cervesera Attik maridada amb formatges del Nord de la Península.
Pop Up Oyster Bar! Divendres 14, a les 18.30 h. S’ha habilitat un espectacular expositor d’ostres on gaudir d’un maridatge amb ostres del Delta de l’Ebre amb l’Oyster Stout.
Pop Up Hissi Cream Bar! Dissabte 15, 19.00 h Maridatge d’un gelat artesà de L’Atelier amb una Black Block de La Pirata.
Pop Up Xocolata Bar! Diumenge 16, 17.00 h. El xocolater Pol Contreras proposarà un maridatge entre diferents xocolates i la HidroMel de la cervesera HOBAC.
A mes, el festival presenta tallers didàctics.