Conill amb vi ranci, seques i carxofa © By Manel Baxerias, www.irreductibles.cat

 

Un segon plat complet i sublim

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • ½ conill lletó d’Euroconills
  • Oli d’oliva
  • Pebre i sal
  • Vi ranci
  • Aigua
  • Carxofa del Prat de La Masia
  • Seques (fesols)

 

Elaboració de la recepta

  1. En una cassola amb oli enrossir-hi el conill tallat a trossos, salats i empebrats.
  2. Un cop ben ros poseu-li un bon raig de vi ranci, deixeu que s’evapori.
  3. Poseu- hi una mica d’aigua, tapeu-lo i deixeu-lo coure a foc lent fins que el suc tingui consistència de salsa fosc i que sigui més tendre.
  4. Serviu acompanyat amb unes seques (fesols) passades per la paella i una carxofa al forn per cap.

 

Proposta de maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Sirot Negre Criança de Sirot. Un vi de color vermell intens, negre i dens. Té molt bona entrada en boca, equilibrat i amable, i un perfil aromàtic complex, amb records de fruites i lleugeres notes vegetal.

SIROT-NEGRE-CRIANCA_1-e1481371698576

Recepta extreta de: http://www.irreductibles.cat/cuina/2013/03/conill-amb-vi-ranci/