Benvolguts/des gourmets, avui us portem un plat calent i molt calòric que us salvarà d’una nit gelada d’hivern, els cigrons amb bacallà.
Tan tradicional com exquisida
Ingredients per a fer cigrons amb bacallà (15 racions)
- 1 Kg de cigrons de la Segarra de l’Hort del Silenci
- 500 grams de bacallà de Pairó Fish
- 2 cebes
- 1 all
- 1 pastanaga
- 2 patates grans
- 200 grams de col
- Mig pebrot verd i mig pebrot vermell
- 200 grams d’espinacs
- 3 cullerades soperes de salsa de tomàquet
- 100 cl. de vi blanc
- 1 cullerada de pebre vermell
- 2 cullerades de oli d’oliva verge
- 3 fulles de llorer
Elaboració de la recepta
- Primer de tot, posem a l’olla l’all, una de les cebes, la pastanaga, les dues patates ja trossejades, la col i les fulles de llorer. Procurem que tot estigui net i pelat. Afegim els cigrons amb les verdures i omplim l’olla amb aigua abundant. També es pot posar brou de verdures o peix, en comptes d’aigua.
- Coem tots els ingredients amb foc alt, però quan l’aigua comenci a bullir, baixem la intensitat del foc a baix-mitjà i tapem l’olla. Deixem bullint durant mitja hora.
- Mentrestant es van bullint, fem el sofregit del cigrons.
En una cassola petita posem oli d’oliva i posem l’altre ceba trossejada en trossos petits. Deixem que es cogui la ceba fins que quedi daurada. Quan tingui color, afegim el pebrot vermell i verd, també en talls petits. Després, quan ja estigui tot deshidratat, posem sal i la salsa de tomàquet. Finalment, afegim els espinacs, aboquem una mica de vi blanc i ho reduïm a foc lent durant 10 minuts més. - A continuació, apaguem el foc de l’olla dels cigrons. Escorrim l’aigua i afegim els cigrons i la verdura al sofregit de tomàquet, pebrot i espinacs. Per acabar, tallem el bacallà en trossos petits, l’enfarinem, el passem per ou i el fregim. Incorporem el bacallà amb tots els altres ingredients i llestos!
El maridatge per als cigrons amb bacallà
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussefres Blanc 2016 de la Cooperativa Serra d’Almòs, un vi de color blanc brillant, d’aroma a poma i plàtan, el pas en boca és molt agradable, amb volum i a la vegada refrescant.