El còctel San Francisco és una de les begudes més famoses al món, i gran part del seu èxit deu el fet que és un beure que té molts adeptes entre els qui no són amics de l’alcohol. Per aprendre a fer un clàssic entre clàssics de les cocteleries més concorregudes, no paris de llegir!
Ingredients del còctel San Francisco, per parts;
- 3 llimones, dues parts de suc de llimona. Frooty
- Tres parts de suc de pinya. Frooty
- 3 taronges, dues parts de suc de taronja. Frooty
- Tres parts de granadina.
I tantes parts de gel com la calor reclami
Posem-nos a fer el nostre còctel
- Nota: Sempre que treballem receptes de còctel, a El Gourmet Català utilitzem el concepte “parts”, per detallar-te els ingredients. Això és perquè quan es tracta de beures, mai saps quants sereu, i a més, el suc que dóna cada peça de fruita varia ostensiblement en funció de l’època o del mateix producte. Això és important de saber, i per això comencem recordant-t’ho.
- Prepara el suc de taronja: Sabent el tema de les parts, dedica un esforç a comprar unes bones taronges per a la teva recepta del còctel San Francisco, i fes-ne un suc espremut. Posa’l amb compte de què no en perdis les vitamines en un gerra gran i bonica.
- Afegeix-hi suc de pinya. És probable que hagis d’utilitzar suc de pot, a no ser que siguis afortunat de tenir una extractora de sucs tremendament bona.
- Remena-ho, i afegeix la resta de sucs: Remena de baix a dalt i sense presses, amb una pala de fusta. Afegeix-hi ara les dues parts de suc de llimona, que de nou, hauràs hagut d’esprémer. És una recepta que t’ajudarà a fer una mica de braços, guaita.
- El toc final: Per acabar, i deixant de mesclar de baix a dalt per passar a fer-ho en cercles, afegeix a la recepta la granadina. Això ho farem per mantenir l’estètica del tall de color tan característica del còctel San Francisco!
- Serveix: Fes-ho en una copa ben plena de gel, decora-ho amb una rodanxa de pinya i uns daus de préssec… i convida’ns, tu, convida’ns!
El còctel San Francisco que triomfa a l’estiu
El còctel San Francisco sense alcohol és, com pots veure, un bon suc de fruita la mar de refrescant. En cas que no vulguis que sigui per a tots els públics, el pots adulterar fàcilment obrint aquell rebost de licors que fa tant de temps que et treballes.
Ho maridarem amb una coca de l’Obrador Sense Gluten.

Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!