Bon dia, cuiners, avui t’ensenyem a fer una coca de vidre, tradicional i exquisida en tot el territori català. Una recepta senzilla amb la que seràs l’enveja d’aquells que la tastin.
Ingredients
- 250 g de farina de força
- 5 g de sal
- 2,5 g de llevat fresc
- 110 g d’aigua
- 50 g d’oli d’oliva suau
- oli d’oliva per a pintar
- sucre per a empolvorar
- 50 g de pinyons
- anís dolç

Elaboració de la coca de vidre
- Posem la farina de força en un bol, fem un buit en el centre i tirem el llevat fresc esmicolat, l’aigua i l’oli d’oliva suau. Barregem una mica i afegim la sal. Continuem barrejant i passem la massa a la taula de treball. Pastem durant 10 min fins que quedi ben elàstica i manejable.
- Quan la massa estigui llesta, formem una bola. La posem en un bol, la tapem i la deixem llevar durant 1 hora en un lloc càlid de la casa. Passat aquest temps, la vam treure del bol i la desgasifiquem una mica.
- Tornem a formar una bola que dividirem en 4 parts iguals. Les estirem molt, molt fines, les posem sobre la safata del forn folrada amb paper vegetal i les pintem amb oli. Acabem empolvorant amb sucre en abundància.
- Forn escalfat a 235 °C amb ventilador, durant 10 min. Si no tenim ventilador, posarem el forn a 250 °C.
- Traiem les coques del forn i les ruixem amb anís dolç.
- El truc perquè quedin perfectes, és estirar-les molt fines i enfornar-les poc temps, però a forn molt fort, perquè caramel·litzi el sucre.