El Departament d’Empresa i Coneixement ha fet publica la nova partida pressupostària d’1,6 milions d’euros que es destinarà a l’ajuda als cellers amb denominació d’origen de Catalunya. Es tracta de donar un cop de mà econòmic al que s’han vist afectats per la pandèmia de la covid-19.
El cellers que demanin l’ajuda han d’haver reduït un 20% la facturació
Són varies les condicions que han de complir els cellers per accedir a l’ajuda. Per una banda han d’estar associades a una denominació d’origen de Catalunya i està constituïdes com una Pime. Alhora es demanarà que tingui la seu social o operativa a Catalunya. També s’haurà demostrar una disminució del 20% de la facturació del 14 de març al 20 de juny del 2020.
L’ajuda consisteix en una aportació econòmica de 1.200€ per cada treballador del celler donat d’alta a la Seguretat Social dins del sistema especial per a treballadors per compte d’altri agraris. Ara bé, també es valorarà la durada del contracte de cada treballador. Així per exemple si aquest ha treballat al celler entre 2 i 4 mesos, l’ajuda serà de 900€. A partir dels 4 mesos de contractació ja es podrà accedir a la totalitat dels 1.200€.
L’import màxim que pot sol·licitar cada empresa és de 6.000€ i s’abonarà en un pagament únic quan s’adjudiqui la concessió.
Per tots els interessats, les bases queden publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Cal estar atents perquè en els propers dies es comunicarà la data en que s’iniciarà el període per tramitar l’ajuda.
L’aturada en l’activitat HORECA ha afectat les vendes dels cellers
La pandèmia ha perjudicat les vendes dels cellers d’una forma indirecta ja que l’impacte ha anat dirigit al canal HORECA i en conseqüència al sector vinícola. L’aturada intermitent dels hotels, bars, restaurants i cafeteries ha reduït les comandes als seus proveïdors, entre ells els cellers.