El cuscús és un aliment d’origen marroquí, obtingut de la sèmola de blat dur, un dels cereals més consumits en l’àmbit mundial, al costat de l’arròs i el blat de moro. Originari del nord d’Àfrica, en els últims anys es va introduir, per a quedar-se, en la dieta occidental. Avui, al Gourmet català t’ensenyem a preparar-lo.
Ingredients per al cuscús
- 200 grams de cuscús
- 200 ml de brou de pollastre o brou de verdures
- Mig carabassó
- Mig pebrot vermell
- Mig pebrot verd
- 1 ceba tendra
- 1 pastanaga
- 1 nou de mantega
- Sal
- Pebre
- 1 cullerada de curri en pols
- Sèsam negre (opcional)

Elaboració
- El primer que farem serà escalfar el brou de pollastre. Si no podeu fer-ho casolà, podeu usar mitja pastilla de brou concentrat. Una vegada calenta incorporem el cuscús i deixem que es rehidrati 3 minuts, sempre retirat del foc.
- Quan s’hagi rehidratat, li posem una mica de mantega perquè es deixin anar els grans i li doni cremositat. Si volem podem usar margarina per a tenir menys grasses.
- En una paella sofregim totes les verdures tallades en petits daus. Ho deixem a foc mitjà durant uns 15 minuts. Salpebrem.
- Incorporem a les verdures sofrides el cuscús, una cullerada de curri i un toc de sèsam negre. Ofeguem uns 5 minuts perquè s’integrin els sabors i llest.