carxofa-prat-arrebossada

Una manera diferent de menjar carxofes

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 carxofes Prat de La Masia
  • sal
  • unes gotes suc de llimona
  • aigua
  • 1 ou
  • 200 g farina
  • 150 ml aigua
  • sal
  • oli d’oliva per fregir

 

Elaboració de la recepta

  • Rentem les carxofes, les despullem de les fulles més dures i les escapcem. Les tallem en 6 o 8 trossos, depenent de lo grosses que siguin.
  • Les posem en un cassó i les cobrim d’aigua. Hi tirem un polsim de sal i unes gotes de llimona, i les deixem bullir durant mitja hora.
  • Les posem en un colador perquè vagin escorrent-se, reservant l’aigua que deixen anar ja que va molt bé per reduir el colesterol i depurar el fetge.
  • Posem al foc oli abundant en una paella, que vagi escalfant-se molt lentament. En un bol posem l’ou, la farina, l’aigua i un polsim de sal i ho barregem tot amb el minipímer fins que tingui una consistència fina.
  • Quan l’oli estigui ben calent, arrebossem els trossos de carxofa en aquesta pasta i els posem a la paella. Els anem girant, perquè es coguin per tots els costats.
  • Quan els vegem rossos, els traiem i els deixem en un plat amb paper de cuina perquè n’absorbeixi l’excés d’oli.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Look 2014 d’AVGVSTVS FORVM, un vi blanc d’entrada suau amb un pas equilibrat entre l’acidesa i l’acohol fet que fa que sigui un vi fàcil de tastar.

ella-look-avgvstvs-forvm

Recepta extreta de: http://cat.elmondelacuina.com/2011/03/carxofa-prat-arrebossada.html